diumenge, 8 de gener del 2012

PRIMUM VIVERE, DEINDE PHILOSOPHARI

Sí, senyors, sembla haver arribat el moment de deixar-se de gilipollades -expressades a través de filosofades barates i lliçons de moral extemporànies - i dedicar-se a viure a cos de rei el poc temps que s'augura que ens queda. És a dir: rebentem-ho tot i merda pel qui quedi!
Mai m'hauria imaginat que acabaria aconsellant això però, ben mirat, és el que ens queda. Ara ja és segur que això s'enfonsa i no hi ha marxa enrere. Ja ho deia un amic meu fa anys: "La vida és com una partida d'escacs i si t'equivoques en un moviment crucial es necessari donar per perduda la partida. La llàstima és que de vida no en pots començar cap de nova". Poc després de la nostra conversa, va decidir donar per finalitzada la seva "partida".
Ja fa dies que tinc aquesta estranya impressió de ser enganyat -fet que neutralitza el propi engany, per burd i evident-; d'estar enmig d'una situació sense ser-ne plenament conscient -o voluntàriament inconscient- però sabent que existeix; de saber que la gravetat de la situació i la magnitud de la tragèdia és tan gran que ningú s'atreveix a expressar-la amb la cruesa i claredat que es mereix. Suposo que es tracta d'això: d'anar passant i gaudint dels darrers moments plaents que ens proporciona la vida; d'arrancar-li al món el seu darrer suc vital; d'intentar no ser conscient d'allò que podria finiquitar qualsevol intent de ser -efímerament- feliç.
De moment, ho deixo aquí. Cada dia ho veig més clar i no estic disposat a malbaratar en rucades existencials els darrers moments vivencials!

2 comentaris:

  1. Ja fa dies que tinc ganes de comentar-te, però no sé que dir-te! mecatxis!
    Però, com que avui encara no has publicat, no em queda altra! comentaré aquest! ja ja ja!
    1. "Deixar-se de gilipollades!" M'encanta!
    2. "Dedicar-se a viure" M'encanta més encara!
    i...
    3. FINIQUITAR!!!! m'encanta aquesta paraula!! des de sempre!!! És una paraula amb molt ritme! Em vénen ganes de ballar i tot quan la sento! ja ja ja! creu-t'ho que és veritat!!! ja ja ja!

    Salutacions!

    Filadora.

    ResponElimina
  2. Hola guapetona!
    Com m'agrada que em comentis!
    Un pató!

    ResponElimina