divendres, 6 de juny del 2008

SITUACIÓ GEOGRÀFICA, POLÍTICA I DE L'ENTORN

Tota aquesta historia transcorra a un país "tant petit que quan el sol se'n va a dormir mai no està prou segur d'haver-lo vist" (o alguna cosa així). El situarem a Europa..... (encara que manté tics i actituds, sobretot darrerament, que no es corresponen amb un país europeu). A la riba del Mediterrani, aquest mar-abocador (també evocador en altres temps) i la ciutat on tenen lloc els esdeveniments en direm Fanguera. Com en direm al país????? Qualsevol dia en direm Al-saha o qualsevol nom d'aquests.... però ara no se m'acut cap nom. Bé, més endavant ja li posarem (si teniu algun suggeriment ho dieu).

Políticament és un país de somni (ho dic pel son dels justos que dormen els seus polítics, per la seva inactivitat política, etc.). Darrerament estan molt ocupats afirmant i desdient-se a diari (això si, en dies alterns i per part de partits polítics diferents) de les obres que cal fer. En aquest moments, el que es valora més es formar part d'allò que se'n diu "alternatiu", és a dir: per tal que et valorin, has de ser immigrant, estar relacionat amb el mon cultural (només el subvencionat), dedicar-te a l'art alternatiu (és a dir, embrutar parets, trens, o el que es posi al davant amb un esprai de pintura, etc.) ser gay o lesbiana, fer coses totalment inútils i que a ningú importen, o ser parent, amic, amistançat/ada o cantar les excel·lències d'algun membre de la classe política al poder (amb tots els meus respectes envers els col·lectius que he esmentat).

Els fets tenen lloc en una empresa històrica. Ha passat molt de temps des de la seva fundació, segles, i ara es troba en un procés d'expansió pel territori. S'ha concentrat en el sector de la seguretat. Els seus orígens són obscurs però tothom obvia quina era la seva funció en els orígens més remots. Des de la seva fundació ha viscut alts i baixos i arran de la darrera refundació s'havia convertit en una empresa de caire familiar. Molts empleats hi tenen familiars que han ingressat a treballar a l'empresa. La seva expansió crearà unes tensions molt evidents entre els seus directius. Aquesta expansió es farà amb molts mitjans, no sempre ben justificats, i tothom es vol apuntar l'èxit de la seva implantació a nivell nacional (del fracàs no en volen sentir ni a parlar).

Tot això, trufat amb conspiracions, amants insatisfetes, gelosia professional i un entramat d'accions il·legals, il·legitimes que retraten el costat fosc de l'exercici del poder empresarial.

Amb tots aquests elements ja podem començar a escriure una bonica història (potser si fos real més d'un deixaria de creure en l'organització social actual....).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada