dijous, 30 de desembre del 2010

CONFESSIONS SINCERES

Podria començar a enrotllar-me dient què espero del proper any, què ha significat aquest any que ha passat... però no ho faré! No, no espero res del nou any. De fet, només em conformo amb anar fent -que ja és molt- i amb anar passant.
No em produeix cap satisfacció mirar enrere i veure el que veig. Tampoc té cap al·licient continuar amb el mateix. Sempre més del mateix! Les mateixes discussions, les mateixes càbales -que després no serveixen de res- per aconseguir el millor o més òptim. 
Fa una estona estava amb el meu dentista. Hem acabat una feina en un queixal que teníem a mitges i l'hem fet petar, com sempre. El meu dentista i jo ens coneixem des de fa més de vint anys, tenim la mateixa edat i una manera similar de veure la vida. Crec que ens confessem mútuament cada vegada que ens veiem. Tant per ell com per mi és una "necessitat" poder-li dir el que penses a algú que no té cap interès en saber-ho. Un empast pot durar més d'una hora i mitja. 
Fa una estona em deia que "m'agrada parlar amb tu per un motiu: no t'espantes del que penso ni del que dic". No us penseu que em deia res de l'altre món. Només uns quants raonaments sincers, estructurats, racionals però políticament incorrectes. Té alguna cosa de dolent? No, evidentment, no. Sembla ser que en aquesta societat ja s'ha creat la "Societat Secreta dels que Pensen Normal", és a dir, dels que no són cumbayàs o bonistes interessats. 
No ho sé, però no m'agrada la deriva que prenen les coses. No vull ser au de mal averany però no veig un futur clar en tot això. Només impostura, tensió reprimida i falsejada que un dia o altre explotarà. Veig l'inici d'episodis obscurs. No vull continuar. Potser demà faré el que he dit que no volia fer: un balanç i una proposta de futur. O potser no. Potser ja no val la pena...

2 comentaris:

  1. Si que val la pena...a més si són propostes futures tan sinceres com les seves.:P

    ResponElimina
  2. Hola Maria.
    No ho sé, no les tinc totes.
    Un petó i bona entrada d'any.

    ResponElimina