divendres, 31 de desembre del 2010

TOT S'ACABA I TOT COMENÇA

Diferenciar el punt exacte en el que es produeix el final d'alguna cosa i el principi d'una altra, és molt difícil. Moltes vegades aquest procés és llarg i gradual; no esdevé d'una manera brusca i traumàtica. Durant la nostra vida iniciem i finalitzem etapes. L'inici d'una sempre significa el final de l'anterior. Així fins a la mort, que jo sempre he considerat una etapa més de la vida. Físicament significa el punt i final, espiritualment només ho considero un canvi d'estat.
Avui pinten bastos i no és un bon dia per parlar de segons quins temes. No vull cridar allò que sé que és inevitable, però que voldria retardar tant com pugui. La nit ha sigut llarga i dura però m'ha permès evocar tot allò de bo que he viscut.
Tot s'acaba? Potser algunes coses sí. La vida és un cúmul de vivències i d'experiències que no comencen i s'acaben en el mateix punt cronològic i temporal. Unes succeeixen a d'altres en aquest reguitzell d'emocions, de sentiments, de pensaments i de vivències. Algunes ja han arribat a la seva data de caducitat -potser no ben bé això- i han de deixar pas a noves experiències. El canvi és bo, regenera les nostres vides i amplia els nostres horitzons.
Avui canvia l'any. És dia de desitjos, de propòsits i d'encetar nous projectes o maneres de fer les coses. Moltes vegades no cal fer-se el propòsit de canviar i només cal prendre la decisió, sigui quin sigui el dia de l'any. Jo avui em faig un propòsit que ja fa temps que m'havia d'haver fet. M'ho demana el cos i m'ho demana la ment. Ho he anat deixant córrer i retardant per un sentiment -per una concepció de la vida- que potser -així m'ho demostren alguns fets- està fora de lloc, malgrat no tingui res de dolent. 
Demà serà un nou any i una part de mi serà -vull que ho sigui-, ni millor ni pitjor, diferent.

2 comentaris:

  1. No sé molt bé què dir. Dius que avui és un dia de desitjos, doncs et desitjo un 2011 pleníssim de bons moments.
    1 pató.

    ResponElimina
  2. Jo també et desitjo un 2011 espatarrant.
    Un pató.

    ResponElimina