dissabte, 15 d’octubre del 2011

AUTOAJUDA

Avui he començat a llegir un nou llibre: Gente tóxica, del Bernardo Stamateas (us el podeu baixar en aquest enllaç). No deixa de ser un llibre dels anomenats d'autoajuda, però, de moment, m'ha enganxat. Mai he entès per quin motiu s'anomenen així: autoajuda. Resulta que no els escrius tu mateix, al darrera hi ha un escriptor que res té a veure amb tu.
Ja posats a veure llibres d'autoajuda curiosos, he vist aquest de la imatge del colom i aquest altre -impressionant!- que correspon a l'altra imatge i del que us faig arribar l'enllaç per si algú vol baixar-se'l.
Francament, no intentaré llegir cap d'aquests llibres, però és del tot curiós que algú es decideixi a publicar-los. Ha d'haver-hi un mercat ocult que devora aquests llibres com si fossin la panacea de la felicitat i ens ajudessin a ser millors. 
Una bona manera d'autoajudar-se és no tancar els ulls al que és evident i notori. Una manera de fer-se un favor és posar a cadascú en el seu lloc i no fer el paperina, en un intent de fer el que un creu que pertoca fer. No, no cal esforçar-se. És més rendible limitar-se a fer el mínim exigible i punt. Dedicar el teu temps a coses que et ve de gust fer i que et proporcionen una satisfacció personal és la millor autoajuda, sens dubte!

2 comentaris:

  1. Agafar-te un llibre d'autoajuda és ser conscient que tens alguna cosa a solucionar i per tant, ja és el primer pas per resoldre-ho.
    De fet, res es resol sense autoajuda.

    Salutacions!

    Filadora

    ResponElimina
  2. Hola guapetona!
    No l'he agafat. Vaig veure que el publicitaven en un diari i he començat a llegir-lo, només això.
    Un pató

    ResponElimina