diumenge, 2 de setembre del 2012

CONTRASTOS PREVISTOS

El cap de setmana s'acaba. Res de nou, tots els caps de setmana s'acaben! Sí, però aquesta propera setmana pot ser diferent. El més important no és el cap de setmana que s'acaba, sinó la propera setmana. N'espero molt d'aquesta propera setmana, tal com n'he obtingut molt d'aquesta passada.
Demà serà un dia frenètic -almenys a primera hora- i pot marcar un nou punt d'inflexió força important. Veuré un altre intent de fer passar per espontània una cosa estudiada i planificada? Segurament sí, però tampoc és estrany o infreqüent. Potser caldria esperar una altra cosa, quan he vist posar en pràctica aquest procediment cents de vegades? No... evidentment, no.
Retorna setembre amb tot el que significa: retorn, retrobament, nou foc a partir de brases velles, uns primers dies tranquils -això espero-  i el començament d'un nou cicle de llums i ombres, de somriures i llàgrimes. De fet, tot plegat no és altra cosa que un gran escenari en el que tothom hi té un raconet per representar la seva pròpia tragèdia. En moments puntuals, els diferents personatges de l'auca interrelacionen i fan que les seves pròpies històries s'entrellacin, malgrat mai deixen de ser les seves històries particulars. En cap moment es teixeix una història comuna, només hi ha punt d'encontre -i de desencontre- de les diferents històries particulars. És trist però és així!
Com deia abans, els propers dies -com han estat aquests darrers- poden ser força interessants. Quan el vaixell s'enfonsa, les rates l'abandonen... o, almenys, intenten quedar al marge de la responsabilitat de de tot allò que ha portat a l'enfonsament. Salvar els mobles, crec que en diuen (altrament expressat per: "No el conec i no en sabia res; jo només passava per allí"). Per Déu, quins grans patriotes! Bé... jo en diria "patrioters de saló amb interessos consolidats i preferents (els seus, clar!)". Estic molt encuriosit per saber com evoluciona tot plegat. M'agradarà molt veure com reaccionen aquests que dominen la dialèctica i la postureta digna -és un dir; alguns ni això-, i que encara no han tingut l'oportunitat de fer demostracions pràctiques de la seva sapiència. Veurem també què passa amb aquests que només han anat fent la viu-viu, amagats darrera un discurs fals, mentider i canviant segons les necessitats del moment (que a hores d'ara ja ningú es creu, per reiteradament incomplert).
S'acosten temps interessants, molt interessants!!!

8 comentaris:

  1. "S'acosten temps interessants, molt interessants!!!" (L'EXORCISTA)

    Sobretot si el present és interessant!
    Perquè aquesta és la fi, oi? Un present ample.

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
  2. "...nou foc a partir de brases velles," (L'EXORCISTA)

    Vols dir: sempre encesos?

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
  3. "... Quan el vaixell s'enfonsa, les rates l'abandonen... o, almenys, intenten quedar al marge de la responsabilitat de de tot allò que ha portat a l'enfonsament. Salvar els mobles, crec que en diuen (altrament expressat per: "No el conec i no en sabia res; jo només passava per allí"). Per Déu, quins grans patriotes!" (L'EXORCISTA)

    Això em recorda quan en Xirinacs, en vida física, va dir que era amic d'ETA, i tots els patriotes catalans el van deixar sol (de banda) ben calladets i ben amgadets, no fos cas...

    Alguns fins i tot van decidir intrepretar aquella severitat de caritat que renya per corregir (tipus Antoni Bassas, per posar-te un exemple)

    I un cop mort i enterrat, tots els que es van amagar, oportunament, necessitaven fardar de la seva amistat pujant de nou als escenaris i fingint que li eren amics de debò, alguns fins i tot aplicant la unció de l'adulació (tipus Joel Joan, per posar-te un exemple)

    Recordo en Xirinacs, en vida física, que deia que no escoltava paraules dels afalagadors, ni tampoc paraules dels qui s'enfadaven per corregir. Recordo també que examinava minuciosament la rel d'on els brollaven les dues postures tan enganyoses...

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze
      És que el Xiri era molt sensat i sabia que res bo es pot esperar dels que no et veuen els defectes i tampoc dels que t'amaguen les virtuts. Cap de les dues coses és bona! Així ens va...
      Petons!!!

      Elimina
  4. Setembre fa mandra. Se'm fa present i em recorda que no tinc res decidit, que vaig fent però que en el fons, segueixo igual que el curs passat, sense moure grans fitxes...però com tu dius, l'auca segueix endavant...
    Que tinguis una bona setmana!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rachel,
      Setembre és un mes de recomençar. No ho sé, potser són percepcions meves, però sempre m'ha semblat un més per iniciar coses -altra gent prefereix el gener- i per replantejar-te moltes maneres de fer les coses.
      Ànims, amiga meva. Busca una cosa que et faci contenta i concentra't en aquesta cosa.
      Petons

      Elimina