diumenge, 21 de novembre del 2010

ERRORS FATALS, ENCERTS MALÈVOLS

Em miro la prunera -vídua de fulles- i penso que aviat hi haurà el canvi de lluna adient per poder esporgar tots els arbres de casa. Esporgar els arbres és una imatge virtual i simbòlica del que toca fer en altres àmbits de la vida. Cal desprendre's d'aquelles parts inútils que no aporten res i que només serveixen de rèmores, d'aquelles parts que només "vesteixen" o que la seva única utilitat és fer de comparsa (del club del "sí senyor").
He avançat bastant en "Acte final". Aquesta propera setmana pot ser la dels errors o la dels encerts. Per sort, no depèn d'en Pol. Ell té les idees molt clares i sap el que ha de fer i el que no li pertoca fer. No crec que hi hagi algú tan imprudent com per intentar fer entrar el clau per la cabota i intentar maridar l'aigua amb l'oli. Seria un error fatal, el principi del fi de tot plegat (una acció/reacció de conseqüències imprevisibles). Ara ja està desproveït de qualsevol tipus de mirament. Ara ja ha entrat definitivament en la dinàmica que fa que cada pal aguanti la seva vela (o, dit més cruament, que cada gos es llepi la seva titola). El gos que vulgui llepar la titola aliena (n'hi ha autèntics especialistes a full time i amb una tècnica depuradíssima), que ho faci. En Pol no té cap inconvenient en que així sia, sempre que no incideixi en ell i en el seu entorn. 
Ja queda poc per les festes de Nadal. Prèviament haurà d'enviar un parell de "felicitacions" a gent que  les sabrà apreciar en tot el que valen. Els donarà la clau per obrir el pany de la porta de sortida d'algú al que -així li consta- aprecien molt. Per aquestes festes sempre li ve de gust "regalar". Coses de ser una persona despresa i sempre emetent al "benestar" aliè. En Pol farà gala i exhibició d'aquesta bondat que el caracteritza.
Vaig a continuar amb "Acte final". He pensat en complicar una mica la trama -en el sentit en el que abans m'expressava- i fer que surti a la llum l'embolic entre la Barragana i el Petaner. Cal que es faci públic en el moment just, quan el Petaner més necessiti que tot sigui una bassa d'oli. D'aquesta manera, l'impacte serà més fort i les conseqüències més letals pel seu futur.
Després, més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada