dimarts, 19 de juny del 2012

IGNORÀNCIA IGNORADA

Vagi per endavant que sóc un ignorant integral en moltes coses i matèries, però el meu avantatge és que en sóc conscient i no se m'acudiria mai intentar rectificar o passar-li la mà per la cara a algú que sé que em dóna mil voltes en una matèria determinada. Si ho intentés fer, a més de ser un ignorant, seria un gilipolles que estaria demanant a crits ser objecte de la burla sarcàstica i irònica més cruel per part d'aquell a qui he intentat explicar-li com ha de fer una cosa quan ell sap molt millor que jo com es fa. En tot cas, la meva postura davant d'aquells que tenen -sense haver-ho de demostrar contínuament- una sapiència més gran que la meva sobre un tema determinat, és la d'humil submissió amb l'esperança d'aprendre'n alguna cosa.
Darrerament m'estic retrobant amb un dels plaers que sempre m'han satisfet més: deixar que els ignorants s'acostin a mi, que en la seva aura de doctes en res es creguin superiors i intentin donar-me llisons magistrals sobre temes que domino molt més que ells. Ah, santa innocència, beneïda ignorància de la pròpia ignorància!!!! I quin plaer veure aquelles cares de satisfacció -orgulloses d'una sapiència fictícia i il·lusòria-, inconscients per un moment de que acaben de provocar una reacció que els serà humiliant, inversament proporcional a la falsa consciència de sapiència que, furtivament, els adornava.
Sí, sóc cruel... o no! És lícit escarnir a aquell que t'ha intentat escarnir? Té qui roba a un lladre cent anys de perdó? No ho sé, però hauria de tenir-los! Aquestes reaccions de contra-escarni, no fan altre cosa que redimir-nos del jou d'un món imperfecte i consagrat a disputes estèrils començades per ments simples -si fossin ments complexes o mínimament moblades, no haurien començat la disputa-, que troben sentir-se realitzats a través de fer evident allò que consideren una superioritat que, finalment, acaba esdevenint una feblesa per basar-se en nimis i febles fonaments. 
Aiiii!!!! Que n'és de perillós l'efecte boomerang!!! Quantes ments privilegiades, que leviten en altres altures, han sucumbit davant d'humils éssers que només tenen i saben el que la vida i la necessitat els ha ensenyat... Vagi per ells aquest post!!! Ah, i perdoneu la meva ignorància reconeguda!!!
I aquí el meu regalet d'avui. I la torna...

7 comentaris:

  1. Sovint dius el que pense i quan no em recordes moltíssim a un amic. L'altre dia em digué alguna cosa semblant al que has escrit.

    una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, guapa!
      Sempre és bo recordar-te a una persona que consideres amiga. També és bo coincidir amb altres: això esmorteeix la sensació de tenir reflexions solitàries.
      Un petó!

      Elimina
  2. Ahir em vaig quedar meditant amb els teus regalets, em va portar a una relaxació absoluta, tanta que no et vaig deixar comentari...ara volía agrair-te la nit ;)

    Aferradeta dolça!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa LLuna,
      No hi ha res a agrair. Poder contribuir a la teva relaxació és un plaer.
      Uns bessets relaxants i vigoritzants (dutxa escocesa em penso que en diuen)

      Elimina
    2. Dutxa a pressió o escocesa: Dutxa que es fa a una certa distància amb una manguera a pressió, que activa la circulació sanguínea i tonifica la musculatura. Està indicada per contractures musculars, cel·lulitis, reuma, circulatoris, artrosis.
      És això que m´has regalat?
      El què diu de la distància és lo que tinc més clar...de la resta, no en sé res ;)

      Ara estic morta de son, demà llegiré el teu nou post, ja he vist de reúll que no hi ha regalets.

      Molt bona nit, amic...uns bessets!

      Elimina
    3. Hola Sa Lluna,
      No, no volia dir això!!! Només volia fer el símil del contrast d'aquest tipus de mètode. En cap cas volia fer esment dels símptomes de la malaltia.
      Uns bessets estimulants!!!!

      Elimina
  3. jejjej...ja ho sabia, no és pot fer broma!!

    bessetsssssssssss!

    ResponElimina