diumenge, 28 d’octubre del 2012

AGAFAR LA POSTURA

Es pot dir que he agafat la postura. Mira que em costa... però ara la tinc ben agafada. De fet, no en tinc cap ganes de deixar-la anar.
Avui hauria pogut ser un gran dia: un dia intens, marcat per l'activitat física i per intentar fer mil coses... però he decidit que no, que avui era un dia tonto. Aquest matí em mirava l'hort que tinc erm des de fa prop de cinc anys. De tant en tant retallo una mica l'herba que hi creix i poca cosa més. Fa unes setmanes, vaig treure l'herba i el vaig fangar. També hi vaig tirar adob i he deixat que les darreres pluges ho amalgamessin tot plegat. Avui, he pensat en tornar-lo a fangar -quan ja no estigui tan humit- i començar a preparar-lo per tornar-hi a plantar coses. Com diu un veí, és una pena tenir-lo erm. Sí, té raó. No és que sigui una gran extensió de terreny, però té uns 80 metres quadrats i en aquest espai ja s'hi poden plantar unes quantes coses. De fet, és força rectangular - 16 x 5 mtrs. aprox- i va força bé per poder plantar una mica de cada cosa i fer rotació de cultius. Potser faré un pensament i n'arreglaré un tros per plantar-hi alguna cosa d'hivern (escaroles, enciams, cebes, espinacs, bledes, faves, col d'hivern...), malgrat amb alguns d'aquests productes ja vaig una mica tard. També puc començar a fer una mica de planter. Aquesta és la darrera setmana d'octubre i he de mirar quina lluna tenim (tema molt important, també per plantar).
Bé, demà m'hi poso. Tot plegat tampoc tinc cap altra cosa que em neguitegi i això de treballar amb les mans sempre ha sigut una manera de perdre -guanyar- el temps. Hauré de variar la postura!

4 comentaris:

  1. Primer de tot, m'encanta la foto que has penjat :)
    Segon...demà és lluna plena.
    Tercer...quina sort tenir un hort! Ja explicaràs (si et ve de gust) quin planter faràs.
    Bona nit ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ona,
      Primer: content de que t'agradi.
      Segon: llavors demà és mal dia per plantar coses amb fruït o que sigui una arrel.
      Tercer: Segurament -atès que demà hi ha lluna plena, plantaré bledes, espinacs o alguna cosa que interessi que la planta creixi ràpidament.
      Bona nit i bons somnis!

      Elimina
  2. ...i si gaudeixes de la lluna, en comptes de plantar, més que res perquè només la pots veure així un cop al mes.

    Bona setmana, guapo.
    Bessets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa Lluna,
      afortunadament, a la vida hi ha temps per tot. De dia planto i de nit observo la lluna.
      Bessets llunàtics.

      Elimina