dimecres, 25 d’agost del 2010

COMPTES ENRERE

Els comptes enrere sempre són angoixants. Més per aquells que els han "provocat" amb comportaments covards o despreocupats. No afrontar els problemes des del principi i anar deixant que passi el temps no serveix de res. Al final, sempre, arriba el moment del "caixa o faixa". Bé, sempre es pot complicar tot una mica més i esperar que rebenti d'una vegada. El dia que tot rebenta, l'esclat és proporcional al temps que fa que es va contenint l'explosió i a com s'ha complicat tot plegat amb pegats per anar passant el temps.
També hi ha els comptes enrere -com el que jo estic fent- per marxar de vacances i veure de lluny el "Gran Pet". Aquest Pet esquitxarà de merda a tots aquells que han contribuït a augmentar la pressió mitjançant tàctiques dilatòries, totalment ineficaces. 
D'aquí deu dies desaparec i em torno a convertir en el Guadiana que sempre m'ha agradat ser. Per una vegada, veure els toros des de la barrera serà un plaer del que penso gaudir-ne. No, aquesta vegada no penso saltar a l'arena per tal de salvar la vida de cap torero. Ja n'estic fart de veure com aquell mateix torero -al que he salvat- està esperant la més mínima oportunitat per obviar-me. Ja en tinc prou de que em toregin. 
Només deu dies, deu meravellosos dies que poden donar molt de sí. Durant aquest temps hi pot haver de tot: sexe, drogues, rock & roll, cobriments, descobriments i tot un seguit de reaccions humanes que, per definició, són irracionals, viscerals i tendents a la confabulació i la conxorxa. Durant aquest temps també es farà evident la perillositat dels temes mal tancats, de voler mirar cap a un altre costat per no veure la magnitud de la tragèdia.
Cada personatge de l'auca aprofitarà per fer i dir la seva, per posicionar-se davant d'una nova situació. Les aliances canviaran segons els interessos de cadascú en cada moment i circumstància. Les situacions grotesques poden ser habituals i marcar el nou tarannà d'aquesta història. Veurem com cada personatge fa el seu particular compte enrere: uns per assolir el poder, d'altres per fugir del poder, uns sabedors del futur incert -i dur- que els espera, d'altres esperant el seu moment per exercir una cruenta revenja. Per damunt de tot les ambicions personals, les lluites de poder, els posicionaments recurrents i -també s'ha de dir- estèrils.
Una gran història, sens dubte! I divertida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada