diumenge, 29 de juliol del 2012

BRICOLATGE (EMOCIONAL)

Quan el tema es complica, quan tinc ganes de desfer embolics mentals, sempre em queda el recurs de llevar-me d'hora -amb aquesta calor és impossible treballar a segons quines hores- i dedicar-me a fer aquelles coses -algunes, autèntiques pijades- que no he fet durant la resta de l'any. Avui l'objecte del meu desig bricomaniàtic s'ha concretat en polir la part inferior d'unes portes de ferro. L'ús del trepant elèctric amb el seu corresponent complement ha deixat uns baixos lluents com el primer dia. Una capa d'antioxidant i la preparació per aplicar-hi una generosa capa de pintura ha finalitzat la meva frenètica activitat. No, la intenció tampoc és fer una marató bricolatgera. Quan inicio aquesta activitat sempre tinc un objectiu que va més enllà de la simple reparació o arranjament d'alguna cosa. Normalment, aquesta és l'excusa per fer una cosa encara més important: refer-me mentalment després d'algun ventallot de la vida.
La lectura de la premsa tampoc ajuda gaire a aixecar la moral. Bé, tampoc m'importa massa -per manca de poder decisori- la situació que han creat aquestes llumeneres de La Secta. Tot plegat només pot acabar d'una manera... malauradament! Per sort, després d'una potent dutxa, sempre em queda escriure una mica i llegir alguna coseta. Ara estic llegint un llibre de contes de l'Alice Munro que es diu "Massa Felicitat", força recomanable. Deixar-te emportar per contes amables però amb un pòsit de significació prou important, sempre ajuda a desviar els pensaments i a reorganitzar les estructures mentals. Ve a ser una mica com el branquilló de regalèssia que porten a la boca els que deixen de fumar: un succedani, un placebo aparentment ofensiu. 
Aquesta tarda continuaré reescrivint les bajanades que vaig escriure fa uns dies -algunes encara en fase embrionària o de projecte inicial- i que vaig forjant a foc viu a cops de ploma. Al final sempre passa el mateix: idees bàsiques que perfilen una trama, acaben esdevenint contes -alguns complexos- amb desenllaços totalment diferents dels previstos inicialment. Són coses que passen, coses d'escriure amb una imaginació desbocada, impúdica i sense cap altre limitació que la pròpia capacitat d'inventiva.
La propera setmana es presenta força interessant: serà una setmana de silencis còmplices -aquesta vegada volguts, molt volguts!-, però d'imaginació desbocada. Ho sento, no hi puc fer res més: els meus silencis -i els aliens encara més- es converteixen en la visió d'imatges, d'escenes, de quadres... talment fos la càmera que immortalitza moments excepcionals i inèdits -per sorprenents i inversemblants- de l'activitat humana i/o animal. I és que hi ha moments dels quals tenir-ne una imatge -a ser possible amb so (posats a demanar...)- seria impagable! Però què faríem aquells que ens delectem explicant històries si no fos per aquell bri d'imaginació, que es presenta de sobte sense saber d'on ha sortit?
Potser que ho deixi i comenci a llegir a l'Alice Munro fins l'hora del vermut.

4 comentaris:

  1. Escolta: t'agradaria estar dins del cos d'una dona? I si fos que sí, com voldries que fos el cos? De quin color triaries els ulls? I el cabell? I la pell? Creus que series una adicata al orgasmes? Tindries un perfil d'home, quin?

    Tu mateix, digues tot el que et passi per la ment...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      Doncs mai m'ho havia platejat, però m'has despertat una cert inquietud i hi he pensat.
      A primera pensada, podria ser curiós estar en el cos d'una dona. M'agradaria que fos un cos atractiu i que pogués explotar sexualment. Sí, sens dubte, m'agradaria ser molt activa sexualment. Perfil d'home? Doncs no t'ho sabria dir...
      Malgrat no m'ho has preguntat, el més interessant seria saber què pensa una dona -o una altra persona, fos home o dona-, què li passa pel cap, quins són els seus mecanismes mentals de seducció...
      Petons

      Elimina
  2. M'he oblidat de signar les preguntes que t'he fet...

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      ets inconfusible, no et preocupis!!!!
      Petons

      Elimina