divendres, 13 de juliol del 2012

OBJECTIUS ACOMPLERTS

Malgrat pugui semblar una cosa evident i natural, si hi ha una cosa que em satisfà extraordinàriament és veure com es van acomplint els objectius. No només em refereixo als objectius materials -que ja són importants- sinó també als objectius immaterials i eteris. No sé quins em produeixen més satisfacció. D'una banda, saber que tot allò que havia pensat fer aquests dies està finalitzat -mentre observo en la distància com altres objectius s'acompleixen per ells mateixos, després d'haver-me limitat a sembrar la llavor-  i d'altra banda, arribar a la conclusió que no cal esmerçar esforços en coses fútils. Tot plegat, han aconseguit portar-me a un estat anímic perfecte: sabedor d'haver acomplert els compromisos que havia adquirit amb mi mateix i d'haver aconseguit foragitar aquella sensació de responsabilitat gratuïta per temes que no haurien ni d'importar-me.
Les hores passen i cada vegada m'impregno més d'aquest ambient tranquil i seré. Només petits intercisos vulneren la pau i em desperten del somni. Només puntuals remors llunyanes em permeten tenir contacte amb la voràgine.Un somriure irònic és la única reacció que em permeto davant els episodis patètics que m'arriben. Una tristor immensa s'apodera de mi quan veig el Telenotícies i endevino el que ha de venir, conseqüència del despropòsit egoista de l'ésser humà. Ja m'ho deia una persona molt estimada: "Perquè les coses s'arreglin, s'han d'espatllar del tot. No fer-ho així, condueix a l'agonia eterna". Quina saviesa!!!!
De moment, ho deixo. Vaig a llegir una mica a Anton Txèkhov, gran contista i magnífic retratista de la societat russa de finals del segle XIX..

10 comentaris:

  1. Felicitats, de tot cor felicitats!
    Aquest és l'estat anímic perfecte. Guarda una mica en un raconet per quan, potser en algun moment, torni algun pensament=sentiment no agradable.
    Bona nit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ona, guapa!
      Així ho faré! Que tinguis un cap de setmana fantàstic!!!!
      Petonassos

      Elimina
  2. "Les hores passen i cada vegada m'impregno més d'aquest ambient tranquil i seré" (L'exorcista)

    Tu creus que ser bona persona implica gaudir d'un ambient tranquil i serè?

    Mua.
    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!
    Afegitó: On ets sa lluna?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      No té res a veure: pots ser bona persona i no saber apreciar la tranquil·litat. També pots gaudir de la serenor i no ser bona persona...
      Petons!!

      Elimina
    2. Però tu no creus que la bondat és una buscona (una buscona de pessigolles)?

      Tu no creus que la bondat no permet de cap manera que t'instal.lis?

      Elimina
    3. Hola Onze,
      Realment, els/les buscons/nes són aquells que s'aprofiten de la bondat.
      Petons

      Elimina
    4. No, però intenten aprofitar-se de les bones persones!

      I les bones persones no els fa cap por pecar de benits per ser massa bones persones.

      Elimina
  3. Just ara és quan necessite un fragment d'aquest sentiment.

    ResponElimina
  4. Realment, aconseguir objectius que t'havies marcat, és una de les millors sensacions. Et dona pau amb tu mateix! i satisfacció.
    El telenotícies...acostumo a no mirar-lo, no m'aporta res de bo, però avui, tot dinant, l'he posat i he flipat! Ràbia, un nus a l'estòmac i quasi m'entren ganes de plorar... Decididament, els telenotícies són perjudicials per la salut. Hi ha altres mneres més saludables d'estar informat.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rachel,

      Si, mirar el TN és una mica complicat darrerament...
      Petons!

      Elimina