divendres, 9 de juliol del 2010

DINARS FESTIVALERS I ALGUNA COSA MÉS

Estic content. Avui m'han convidat a un dinar el proper dilluns. Coincideix amb el final d'aquesta setmana de vacances, ja sabrem qui ha guanyat el Mundial i també sabrem com ha anat la manifestació de demà (ja sabeu aquesta de "si no hi ha senyera, no hi vaig", com el de La Casera).
Sempre és gratificant que amics de fa anys es recordin d'aquest pobre i humil "escrividor" d'històries. M'ha sobtat una mica tanta urgència en la convocatòria. Alguna cosa es deu preparar. Jo avui no he dormit massa i encara estic una mica espès. M'he passat la nit enviant correus a tot d'amics que espero que en facin difusió. Res, una xorrada que no té més importància que la que cadascú li vulgui donar. Jo crec que és important. 
En tot cas, el dilluns al vespre (o de matinada, aquests amics són de festa non-stop) ja us faré cinc cèntims de com ha anat la festa. El més important és que tindrem temes suficients per tal de fer una bona sobretaula i podrem amenitzar els whiskys post-dinar amb el deliri dialèctic que provoquen les finals de futbol i la política (bé, això que alguns en diuen política).
Vull fer esment  d'una notícia que vaig rebre ahir i que em va sobtar molt. No entraré en disquisicions polítiques o personals. Crec que ja tots som grans i que cadascú pot treure les conclusions que cregui oportunes. Pel que llegeixo, la Generalitat convoca una plaça d'ocupació pública d'una manera una mica estranya. Resulta que és una plaça que està prevista per persones especialistes en un camp concret. Doncs bé, la  convoquen sense una titulació específica en un camp determinat i, pel que diu la notícia, està prevista per assignar-la una persona concreta. Perdó, què m'he perdut??? La provisió de places públiques es regeixen per la "assignació digital (a dit)"??? No ho cerc!!!! O potser sí. Si continuem llegint la notícia veurem que aquest senyor que -sempre segons la notícia- està previst que ocupi la plaça- havia sigut un ex-alt càrrec del mateix Departament que convoca la plaça. Resulta que va ser cessat (suposadament per incompetència en una actuació policial. Per fer-ho bé, segur que no) i posteriorment -malgrat aquesta incompetència- va ser nomenat (en pocs dies) assessor del Departament (crec que del Conseller). Increïble!!!! Jo no voldria tenir d'assessor a la mateixa persona que he cessat per incompetent (clar -i ara especulo, sense maldat- si no fos perquè el cessament d'aquesta mateixa persona l'he utilitzat per salvar el meu coll -o el meu cul-, o li dec un favor inconfessable). Ahhh!!!! Però hi ha un "petit" problema: davant d'un possible canvi de govern, aquest assessor quedaria al carrer. Solució: fer-lo accedir a la funció pública com Facultatiu (semblant a Funcionari de carrera, però amb unes oposicions més "d'estar per casa") i, d'aquesta manera, blindar-li el sou per a tota la vida. No us penseu que és un sou qualsevol, això no. Ja que el col·loques, fes-ho bé i amb generositat.
Bé, no sé si és cert o no el que diu la notícia (el periodista sap què publica i per quin motiu), però aquestes coses -de ser certa- són les que desvirtuen qualsevol manifestació d'autoafirmació nacional, qualsevol reclamació estatutària (per a continuar manipulant i col·locant els amiguets o deutors?) o qualsevol brindis al sol. Mentre no arreglem i netegem les entranyes del nostre País (aquesta notícia només era un exemple, tenim Millets, Pretòries, Fileses, etc.) mai podrem reclamar el respecte de la resta del món. És trist, però és així!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada