dimarts, 13 de juliol del 2010

EL PÒSIT EL PASSAT (MEMÒRIES)

És tard, molt tard. Em queden pocs minuts per tal de dutxar-me i preparar-me per la meva reincorporació laboral. Encara porto la roba d'ahir i aquella sensació de felicitat que proporciona el passar hores i hores (des d'ahir a les 12.30 h.) amb gent sincera, festera, dura, fidel... i no sé quantes coses bones més.
Per sort, sempre em queda aquest refugi, el refugi del passat, dels que mai obliden i mai t'abandonen. Tenir aquest recolzament puntual em posa les piles per alguns dies. Saber que no tot està perdut, que encara queda algú que sap el que vol, com ho vol i quan ho vol -sense dubtes ni maniobres obscures- em fa recuperar la confiança en el futur. Saber que tot arriba també em relaxa i fa que continuï impertèrrit però constant.
Avui vull fer referència a un comentari de l'Anna, una persona que va deixar la seva -sempre plaent- petjada i que contestaré fent evidents uns fets. Sé que és una persona intel·ligent i que serà capaç de lligar-ho tot. 
Comencem pel principi: El dia 12 d'octubre de 2007 té lloc una bronca de la vicepresidenta De la Vega a la presidenta del TC, mentre estaven presenciant el desfile militar amb motiu de la festa de la Hispanitat. Per quin motiu? Potser era massa d'hora per tenir una Sentència? Potser no era el moment propici?
El dia 28 de juny de 2010 es fa pública la resolució de la Sentència del TC sobre el recurs interposat contra l'Estatut. Per quin motiu no es fan públics els raonaments jurídics? Si la resolució deia que alguns articles s'havien d'interpretar segons uns determinats raonaments jurídics, vol dir que ja estaven redactats. O potser van fer primer la resolució i després ja la van justificar i raonar segons conveniència????
Una hora i mitja després de fer-se públic la resolució, el president de la Generalitat insta i convoca a la ciutadania a la manifestació. Si no sabia quins eren els raonaments jurídics, com podia estar tan indignat??? Penseu que l'any 2004-05, quan era ministre d'Industria del Govern Espanyol, abominava que el terme Nació aparegués a l'Estatut (com canvien els temps i el que es fa per un vot!!!!)
El dia 29 de juny de 2010 partit d'octaus de final de la selecció espanyola.
Dia 3 de juliol de 2010 partit de quarts de final.
El PSC va marejant la perdiu sobre la senyera, el lema, la pancarta, etc.
Dia 7 de juliol de 2010 partit de semifinals.
Dia 8 de juliol de 2010. "El consejero de Interior, Relaciones Institucionales y Participación, Joan Saura, ha afirmado hoy que, a su parecer, el Gobierno catalán no recibirá hasta el lunes la sentencia del Tribunal Constitucional (TC) sobre el Estatut, cuando ya se haya realizado la manifestación del sábado contra el fallo." No li pregunteu mai quins números sortiran a la loteria primitiva!!!!  
Dia 9 de juliol de 2010. Es fan públics els raonaments jurídics de la Sentència (14.05 h. divendres)
Dia 10 de juliol de 2010 manifestació en protesta per la Sentència de l'Estatut. Montilla surt "cames ajudeu-me" mentre la gent crida "President, president!!!" al president Pujol. Lamentable espectacle de la classe política... bé, d'alguns membres. Alguns (ministra Chacon) tenen altres coses a fer... (o a no fer).
Dia 11 de juliol de 2010 final del campionat de món. Molts ciutadans es concentren per celebrar-ho.
S'ha acabat la gasosa. Tots cap a casa, de l'Estatut ja en parlarem després de celebrar el Mundial i fetes les vacances -què es pot parlar davant d'una Sentència?-, o no. Al setembre prou feina tindrem amb les eleccions del novembre, amb pagar els llibres dels nens, en tornar el crèdit de les vacances o en apuntar-se a l'atur aquells que ja no tinguin un lloc de treball. 
Quan arribi el setembre, feu memòria d'aquest post. Mireu quants partits centren el seu programa en la Independència -l'Estatut és el que és, hi ha una Sentència. Els retrets i negociacions no serveixen de res- i veureu que han sofert una "pèrdua de memòria". Mireu quines són les propostes del Tripartit (mireu si el PSC, demana la Independència). Vindrà Zapatero -el gran venedor de bíblies- a donar suport a Montilla? La vida continuarà igual? S'hauran oblidat els casos de corrupció? El Mundial ho taparà tot?
Sí, tot continuarà igual per molts motius:
1.- Davant d'aquesta Sentència no es pot fer res. No us cregueu aquests de les "negociacions", "influències", etc. No, ara qui té la paella pel mànec és el govern central.
2.- La Independència no li fa el pes a ningú amb poder de decisió i convocatòria (polítics, empresaris, caixes, etc).
3.- Els de sempre ja s'han acostumat al seu modus vivendi i ja han fet els escarafalls reglamentaris i suficients. No cal fer més teatre. 
4.- Ara el més important és aconseguir el major número d'escons al Parlament, la resta són punyetes!
Per últim, deixeu que us recordi que encara hi ha uns quants recursos contra l'Estatut pendents de resoldre (entre d'altres el del Defensor del Pueblo, senyor Múgica, socialista de pro).
Estic preparant un memoràndum de despropòsits del nostres pares de la Pàtria. Us faré un "abans i després" de les seves declaracions en relació a l'Estatut i altres qüestions de la política catalana. Us sorprendreu!!!!!
Vaig a dutxar-me, he d'anar a treballar!!! Avui és dimarts 13. Quin iuiu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada