divendres, 23 de juliol del 2010

FER NETEJA

Per molt bucòliques que siguin les meves estades a la muntanya, sempre arriba el dia de ser pràctic i fer neteja. Quan dic "el refugi", no estic parlant d'un lloc petit, però tinc una cosa importantíssima: temps.
Avui m'he llevat d'hora i he decidit fer una neteja a fons. Escombrar, treure la pols, fer vidres, banys i fregar... Un exercici intens que es compatible -poso el pilot automàtic i ja està- amb pensar, reflexionar i preparar cops de timó vitals.
Per sort, al migdia ja havia acabat i, després d'un dinar senzill però deliciós, he caigut en braços de Morfeu. Suposo que alguna cosa hi ha tingut a veure l'ambient relaxant que visc aquests dies -si no fos per les notícies llunyanes que m'arriben de la "terra dels despropòsits"- i la voluntat de no pensar absolutament en res. 
Ara toca veure la pel·lícula -Eraser (TVE-1)- i poca cosa més. Demà toca rentar llençols, tovalloles, etc. No són tasques excepcionals, però ajuden a passar hores i hores de calma total. Mentre vagi a passejar, deixaré la rentadora posada i quan torni, ja la podré estendre. Demà és dissabte i aquí fan mercat. No és un gran mercat -sis o set parades-, però hi ha coses interessants com eines del camp i tot d'objectes que un urbanita no sabria ni què són ni perquè serveixen.
Són coses d'un poble petit, molt petit, que ha sabut mantenir la seva essència, la seva vida de sempre i que només vol anar vivint. Potser la societat  hauria de replantejar-se què vol i perquè ho vol, desfer-se d'aquesta mania per tenir-ho tot -la majoria de coses inútils- i començar a gaudir de les quatre coses imprescindibles i senzilles. 
Ho deixo, demà més...
PS: Bones vacances per aquells que les han començat. També aprofito per dir que estic preparant un post que es dirà "El senyor Bermúdez i els aprenents d'inquisidor". He de madurar-ho. Vull que sigui un post bo, irònic, sarcàstic i molt àcid, d'aquells que en surten pocs..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada