divendres, 23 d’abril del 2010

FALSES PLORANERES

Llegeixo estorat que s'han tret de la màniga un concurs de ploraneres. És increïble, però cert. Qualsevol dia faran un concurs de qualsevol cosa imaginable. No queda un mínim respecte? Ni un acte tant respectable com és la mort es pot salvar d'aquesta voràgine concursal?
Tinguem en compte que, perquè hi hagi una ploranera, hi ha d'haver un mort. Us imagineu estar en un funeral i que un spiker vagi presentant a les participants i aquestes delectin al personal -trist i compungit- amb una selecció dels seus millors plors i laments? Cal aplaudir en aquests casos? El premi es lliura allà mateix o esperen que s'hagi inhumat el cos? El mort, objecte dels plors i laments, té dret a puntuar? En què consisteix el premi? La guanyadora del concurs pot sortir, al cap d'un mes, despullada a l'Interviu? Anirà d'una TV a una altra, explicant la seva tècnica del plor impostat?
Avui m'han donat una idea: Podrien fer una selecció ante-mortem de la ploranera que cadascú vol al seu funeral. No sé, és una idea. També es podria seleccionar la caixa. Si triem la casa en la que vivim, per quin motiu no podem triar la caixa on passarem la resta de l'eternitat? Tingueu en compte que no ens podem canviar de caixa com ens podem canviar de casa o de cotxe. Una vegada encaixats, ja no hi ha marxa enrere. 
Bé, us aconsello que seguiu l'enllaç que us he posat i veureu l'anormalitat en estat pur. Crec que li proposaré a una coneguda que es presenti a un concurs d'aquests. És de llàgrima fàcil, impostada i espectacular. Potser li falla una mica el tema laments (hauria de canviar la temàtica), però podria fer-se un futur (contràriament a fer de puta, aquesta professió no té límit temporal ni d'edat, ni d'aparença física). De morts sempre n'hi haurà... i no cal fer-los trempar per cobrar!

2 comentaris:

  1. El plor pot vibrar?
    El plor pot ser de to greu?
    El plor pot tenir ressonàncies?

    I les llàgrimes, quina mena de vibració i de to i de ressonàncies poden tenir?

    Diries que les llàgrimes són glopades de tendresa que pugen als ulls?

    Quan diries que les llàgrimes són simples?
    I quan són senzilles?
    I quan són dòcils?
    I quan són netes?
    I quan són riques de realitats i pobres d'explicacions?

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
  2. Hola Anònim(a)
    El plor, efectivament, són glopades de tendresa que pugen als ulls (molt ben trobada aquesta expressió).
    Les llàgrimes (en el conjunt del plor) poden tenir diversos registres. N'hi ha de sinceres, d'impostades, de profundes, de silencioses, de públiques, de privades, de sentides, de lleugeres, etc.
    Cada persona i en cada circumstància té un tipus de plor diferent (de fet, n'hi ha inclús d'alegria).

    ResponElimina