dimecres, 15 de juliol del 2009

LA TRAMPA

D'aquesta trampa de la fotografia en diuen "trampa para el corazón". Molt apropiat, sens dubte. En Pol, en aquesta ocasió es reuneix amb uns amics, especialistes en diverses disciplines per tal d'analitzar tot el que han aconseguit durant la seva recerca. Una recerca fosca, discreta i sacrificada, però molt efectiva. Us proposo com podia haver anat la reunió. Ja em fareu els vostres comentaris.

En una habitació d'un pis franc, dels que encara utilitzen els ex-companys d'en Pol, té lloc una reunió. Només hi assisteixen sis persones, a l'espera d'una setena que arriba el dia següent. La tipologia d'aquestes persones és prou diversa i les seves especialitats prou curioses pel que no està avesat en aquests temes. Hi ha dos analistes i estrategues, un tècnic en telecomunicacions i informàtica, dos especialistes en seguiments i en Pol, que en altres temps havia estat el cap de tots ells. Només hi manca una persona, que arriba al dia següent, que té una especialitat molt concreta: és capaç de que tot sembli un accident i un planificador únic, coneixedor de la ciutat com ningú, pot fer encaixar tots els elements per tal que no existeixi cap sospita sobre res.
Un dels analistes, en Santi, treu tres caixes de documentació i la desplega sobre la taula. Hi ha fotografies, documents, factures d'hotel, DVD,s de càmeres de seguretat i tot un reguitzell de coses que sembles estar desordenades.
L'altre analista, en Yasha, d'origen israelià i molt amic d'en Pol, comença a moure-ho tot fins que aconsegueix fer unes petites piles que no semblen tenir un ordre concret. Mentrestant, l'Alfonso i en Charlie, els especialistes en seguiments, es serveixen un cafè. En Pol s'ho mira tot com absent, sense cap interès, mentre fuma i repassa amb la mirada tota l'habitació. Li recorda altres temps, quan havia dormit en aquell pis més d'una vegada.
En Santi, crida l'atenció de tothom i comença la seva exposició: L'Alfonso i en Charlie han estat durant mesos seguint els objectius i han aconseguit de tot. Mentrestant, en Santi i en Yasha han aconseguit dades molt sucoses sobre el passat dels objectius, rescatant inclús una gravació de les càmeres d'un hotel en la que hi apareix la Barragana i el director.
Fotografies dels objectius amb els seus amats en actituds difícils d'explicar, llocs, dates, factures d'hotel, còpies de llibres de registre d'hotel i més papers, i més, i més. Tot amb un ordre que només podien comprendre els analistes.
El tècnic en telecomunicacions i en informàtica, aporta gravacions de trucades, de missatges, de correus electrònics, etc. que, si bé son il·legals, es poden utilitzar davant dels familiars dels objectius i en l'àmbit de l'empresa Companys & Companys.
Tots plegats estan durant un parell d'hores parlant de tot allò que relaciona tots els elements que hi ha sobre la taula i els analistes proposen una estratègia d'actuació. En Pol hi està d'acord, ha de fer-se així, com ells proposen. En altres temps sempre els hi havia fet cas i li havia anat molt bé.
Continuarien els seguiments, com si res no passés. Encara que la feina ja estava feta, es podia esperar qualsevol cosa d'aquells elements i de la seva inutilitat manifesta. Encara podien ficar-se una mica més de peus a la galleda.
Al dia següent arribava en José, que seria qui proposaria on i quan. El què ja estava decidit...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada