dissabte, 1 de maig del 2010

LA LLAMA ESCOPIDORA

Avui, us ofereixo un retrat un nou perfil de la natura. De la sèrie "Fauna diversa", us intentaré fer un retrat acurat d'aquest meravellós animaló que és la llama escopidora. El seu hàbitat natural primigeni era els cims de la serralada dels Andes, però s'ha estès per altres contrades i la podeu trobar en qualsevol parc zoològic del nostre país. 
Té unes característiques força definides, malgrat alguns exemplars -femelles- presenten algun tipus de malformació als quarts posteriors, justament al cul. Unes boles de greix accentuen el que haurien de ser els malucs i els converteixen en una protuberància adiposa descomunal que malmet la figura d'aquest animal gràcil i de perfil harmònic. Com podeu veure a la imatge, la mirada "intel·ligent" també és una de les característiques d'aquesta meravella de la natura. La curiositat també forma part del seu comportament. Sempre està mirant al seu voltant, assimilant tot allò que passa i preparant-se per atacar. No, no us penseu que és un animal que es defensa dels possibles atacs. Estem parlant d'un animal que té el costum d'escopir, de foragitar a tothom que té al costat amb unes escopinades de baba espesa i purulenta, amb molta mala olor. 
Diu la llegenda que la llama era una dona maligna -però ignorant i amb poca experiència- i que malparlava de tothom -encara que no fos veritat el que deia-, amb l'objectiu d'incrementar el seu poder mitjançant l'escarni de la resta del personal. Es ficava en tot, inclús en aquelles coses que no li haurien d'importar, i utilitzava aquesta informació per tal de desprestigiar als altres. També -segons quina versió de la llegenda- es diu que va ser capaç de trair a aquell que l'havia promocionat, en un intent -fallit- de fer-se amb el seu càrrec. Els Déus, veient tanta maldat i tanta ignorància, van considerar que era una "errada de la natura" que una dona com aquesta pogués procrear i estendre's i van decidir convertir-la en una llama. 
Per tal que tothom pogués recordar aquest fet i servís d'escarni, van donar-li la facultat d'escopir, en record de la pestilència -en forma de mentides confabuladores- que sortia de la seva boca quan era una dona. Les escopinades de la llama simbolitzen això, el verí en forma de maledicències que sortien de la boca d'aquella dona.
Ja veieu, amiguets, aquests animaló tan "simpàtic" i proveït d'aquest malformació al cul -en el cas de les femelles (segons diuen alguns, és algun tipus de protecció davant els mascles que volen encular-la)-, és una autèntica "joia". 
Ben aviat, un nou "Perfil de la natura".
Sigueu feliços!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada