dilluns, 10 de setembre del 2012

IL·LUSIONS

Sempre m'ha meravellat l'habilitat d'alguns artistes per aconseguir autèntiques obres d'art en el camp de les il·lusions òptiques. Els humans, confiem les nostres esperances (gairebé) inabastables al camp d'allò que en diem il·lusions. Una de les premisses que ha d'acomplir una il·lusió és ser -malgrat sigui remotament- possible. Desitjar una cosa impossible és masoquisme pur i font de moltes insatisfaccions. El fet o be desitjat, ha de poder satisfer les nostres esperances i fer-nos arribar al nirvana de la nostra concepció de la felicitat. 
Normalment -la gran majoria, no ens enganyem- aspirem a fites majoritàriament materials (un Euromillones pot fer molt feliç) i deixem de banda altres assumptes més eteris, com pot ser arribar a un equilibri personal que ens faci ser realment feliços. Realment ens cal tot allò que és objecte del nostre desig i pel que ens il·lusionem? Jo crec que no. Hem perdut el gust per l'ascetisme, per la senzillesa i per passar amb les quatre coses -materials- imprescindibles. Potser aquests temps -avui durs, però més durs en un futur- ens retornaran, forçosament, a la realitat material de supervivència? Segurament sí! Retrobarem el gust per il·lusionar-nos per coses, fins i tot, intangibles i basades en la simple sensació de felicitat? Segurament també!
Avui començo una altra setmaneta de vacances. No aspiro a altra cosa que estar tranquil i gaudir de les quatre coses -completament immaterials- que em fan feliç. Tot plegat, només em queda la sensació efímera de les coses i eterna dels pensaments. Finis prope est...

15 comentaris:

  1. Creus que podrem arribar a ser feliços sense les nostres comoditats? No sé pas, no sé pas^-^.Bones vacances.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria,
      No crec que sigui un tema de comoditats. Penso que en la senzillesa -que no ha de ser incòmoda- rau l'autèntica felicitat.
      Petons!

      Elimina
  2. "El fet o be desitjat, ha de poder satisfer les nostres esperances i fer-nos arribar al nirvana de la nostra concepció de la felicitat." (L'EXORCISTA)

    I què coi vol dir això?

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      Felicitats pel sant!
      Sorprèn-me! Què penses que vull dir?
      Petons!

      Elimina
    2. No ho sé què vols dir.

      Però (amb sorpreses o sense) et puc dir que sóc feliç malgrat somnis d'heroisme, malgrat sofriments,camps de batalla...

      TOT, TOT, TOT CONSTITUEIX LA DIGNITAT DE LA MEVA HUMANA FELICITAT i és així, amb aquesta identitat, com queda explicada la presència de la felicitat i sense amenaces d'infelicitat per enlloc.

      Que m'explico, potser?

      Per cert, ja et vaig dir que sempre és el meu sant (a cada moment)

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!



      Elimina
    3. Hola Onze,
      t'expliques, t'expliques...
      Petons

      Elimina
    4. Insisteixo:

      "El fet o be desitjat, ha de poder satisfer les nostres esperances i fer-nos arribar al nirvana de la nostra concepció de la felicitat." (L'EXORCISTA)

      I què coi vol dir això?

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!

      Elimina
    5. Hola Onze,
      Vol dir que les nostres il·lusions o aspiracions has de ser raonadament possibles. Anhelar un impossible -realment impossible- només ens pot portar a una constant insatisfacció. Si és possible, malgrat sigui difícil d'assolir, ens proporciona moments de gran satisfacció i felicitat.
      Bé, era això!
      Petons

      Elimina
    6. 5."Anhelar un impossible -realment impossible- només ens pot portar a una constant insatisfacció" (L'EXORCISTA)

      Vols dir potser, que podríem ser com animalons esfondrats? I, aleshores un cop esfondrats, ja estem a punt per ésser domesticats sense ni adonar-nos, vols dir?


      Doncs, si és això, discrepo de nou! Perquè som una meravella de cos i d'esperit. I encara ignorem tot el que som capassos d'aconseguir SEGUINT, i sense que neixin ni ires ni vergonyes. Som més que un animaló i podem ser més que uns derrotats i/o que uns seduïts.

      "Si és possible, malgrat sigui difícil d'assolir, ens proporciona moments de gran satisfacció i felicitat.
      Bé, era això!" (L'EXORCISTA)


      No és fàcil fer de l'impossible el possible, però hi ha en la història humana massa victòries fàcilment possibles que es glorien de rècules i rècules de vençuts.

      Així, que et demano i demano RESPECTE pel que som i no som pas poca cosa. Com tampoc no som ni uns derrotats ni tampoc uns seduïts!

      Que què som? AMOR!

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!

      Elimina
  3. Si ho pensem bé, quines coses materials ens fan feliços???... amb el cor en la mà, et dic que cap.

    Bona diada, bones vacances, sigues feliç!!

    Una aferradeta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa Lluna,
      estic amb tu: molt poques -gairebé cap- cosa material ens fa feliços. Normalment, els moments feliços provenen de coses intangibles.
      Bessets tangibles

      Elimina
  4. Molt bones vacances! Tens raó, tot el que no es paga amb diners té un valor afegit, especial. Sempre m'han agradat les il·lusions òptiques, però sovint quan percebo la il·lusió i em desenganyo de la primera imatge que he captat, sento una profunda sensació de mareig. Ja ho tenen això les desil·lusions! Res, descansa molt i somriu ;) Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sílvia, guapa!
      Sí,noia, les coses més senzilles són les que més felicitat ens proporcionen.
      Ja estic a l'oasi i, des d'aquí, la vida es veu d'una altra manera.;)
      Petons!

      Elimina
  5. M'ha agradat molt aquest post. Il.lusionar-se és tenir ganes de viure. Sobre l'escala de valors? Cadascú té la seva, però´a vegades és difícil gestionar-la amb una societat al darrera que t'obliga dia a dia de preocupar-te d'altres coses, que potser no t'il.lusionen però les has de fer o tenir.
    Per mi, el que més em dona pau, és sentir-se bé amb un mateix, així que això et desitjo, que segur que amb les teves vacances, la trobes.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rachel
      De moment, només penso en desconnectar, descansar i fer tot allò que em fa trempar.
      Petons

      Elimina