dissabte, 11 de desembre del 2010

CAVALLERIA RUSTICANA

No he escrit ni el títol d'aquest post però ja vull inserir-hi aquest enllaç amb la melodia que servirà de fons. Aquest post no és comprensible si no heu vist la tercera part d'El Padrino i no us heu delectat veient com la seva gent acaba amb els seus enemics mentre ell escolta el seu fill com canta l'òpera Cavalleria Rusticana. 
Aquesta cançó té aquest punt de record dels bons moments, de pena pels moments que mai han de tornar i, malgrat això, la fermesa de la decisió presa i executada. No totes les decisions són plaents però sí que són necessàries. La necessitat d'una decisió la podem trobar en l'autoprotecció, en la reafirmació de l'autoritat i del poder annex, en reorganitzar les fitxes sobre el taulell, en la simple -i periòdica- demostració de que despertar a la bèstia -que, normalment, viu i deixa viure-  és molt perillós.  Aquesta bèstia, en circumstàncies normals, només demana que ningú es fiqui al seu jardí i li trepitgi la cua. Tan fàcil com això!!!
Si us mireu fredament la motivació que té el Padrino en executar la seva venjança, no trobareu altre cosa que la provocació prèvia, l'intent d'aixecar-li la camisa, la deslleialtat i el deshonor. És il·lícit o immoral actuar contra això???? Crec que només és una qüestió de Rispetto, res més.
Sempre he admirat aquesta habilitat per fer que les coses surtin com un desitja o planeja. A vegades no cal ni forçar les situacions, només cal esperar. Esperar que allò que altres han encetat esdevingui realitat, a ser possible en la versió d'aquesta realitat -totes les realitats tenen més d'una versió- que a nosaltres més ens interessa. 
La vida és bella, amics. Vinga, un parell de cançons -autèntiques meravelles- per celebrar-ho. Una i dues ( i aquesta de propina, malgrat és una mica patètica).
Per avui és el final (The End). Demà potser més, potser no. Darrerament, ja només estic segur de dues o tres coses. La resta no em mereix cap fiabilitat i així -amb la prudència i reserva que implica la desconfiança- resto expectant davant els nous esdeveniments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada