dimecres, 22 de desembre del 2010

DIES AGÒNICS I PRODUCTIUS

Cada dia em costa més llevar-me als matins. No sé si és el fred, la pluja, les poques ganes de viatjar o, directament, la son que em té dominat.  Arribar a la feina ja suposa un gran esforç i mantenir-me seré i impertèrrit ja és una lluita titànica contra mi mateix.
Aprofito les nits en blanc -o en negre, segons es miri- per anar prenent apunts, anotacions i per fer esquemes de personatges o de situacions (escenes). El problema de tot plegat és que l'endemà estàs fet una coca i no estàs per orgues o per "meditacions transcendentals", "idees genials" o "grans i irrealitzables il·lusions". Malgrat tot -en el meu descàrrec-, intento ser el més educat i tolerant -sense caure en el papanatisme- possible.
Ja ha passat el sorteig de Nadal d'enguany i una vegada més -i ja van....- no m'ha tocat res de res. Bé, suposo que n'hi ha que ho necessiten més que jo. He estat educat en l'esforç personal i -malgrat sempre tinc l'esperança d'un cop de sort- només compto en allò que puc aconseguir fruit del meu treball. La vida és dura i -algunes vegades- injusta, però finalment sempre es treu un benefici de l'esforç. Ocasionalment no és un benefici immediat i no podem gaudir-ne instantàniament. Per aguantar l'amargor i ingratitud de segons quins esforços només hem de pensar que, tard o d'hora, aconseguirem un rescabalament. 
S'acosta el final d'aquest any i els dies són agònics. Cada any penso en algun propòsit per l'any que comença i faig balanç de l'any que finalitza. Això formarà part d'un altre post, però vull avançar que aquest any he aconseguit una part molt important d'allò que m'havia marcat com objectiu. Fins i tot he assolit algun objectiu no previst inicialment (deixar de fumar). Em queden pocs dies per acabar d'assolir els objectius que resten. Penso que vuit o nou dies és temps suficient per tal de "rematar" allò que encara no està conclòs i per arribar a l'Acte Final d'aquest any amb els deures fets i amb la perspectiva de plantejar-me nous reptes. Això, com ja he dit, ho explicaré en un nou post...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada