diumenge, 23 de desembre del 2012

ESPERIT NADALENC

Divendres vaig abandonar l'Stultifera Navis. Vàrem tocar port i, durant uns dies -potser per sempre més, de cos present i ment absent- estaré aliè de tot allò que pugui tenir-n'hi referència o relació. Quan la tripulació s'acomiadava, vaig veure els ulls tristos del capità i reconegué en aquella mirada -i en els seus maldestres, il·lògics i porucs darrers actes- la impotència i la inoperància. Cansament? Consciència de la ingovernabilitat de la nau (per mèrits propis)? No ho sé!!! Bé, sí que ho sé, però prefereixo ser piadosament respectuós (caritat cristiana nadalenca, que diria un conegut meu) i mantenir-me'n voluntàriament ignorant.
A la vida, canviar d'opinió compulsivament -en un intent desesperat de tapar forats, creats per una absoluta manca de caràcter i per una constant fugida endavant- no ajuda a generar confiança i fidelitats. Encabronar i menystenir públicament -obviant-lo i mantenint una actitud contradictòria envers ell- a qui has de demanar que hi posi el coll per solucionar els problemes, que ets incapaç de solucionar per tu mateix, tampoc és la millor manera d'aconseguir la seva col·laboració i sí que és una invitació al fracàs solitari. Una de les pitjors coses que es pot fer en temps de crisi -quan ens hi va alguna cosa important- és intentar manipular, mentir i menysprear a les poques persones que eren autènticament fidels i, sobretot,  resolutives. Però tot això, és frustrantment inútil explicar-ho a la tripulació de l'Stultifera Navis: la seva pròpia naturalesa la fa nul·la cognitivament.
Tinc ganes que arribi el Nadal. Aquestes festes desperten en mi un sentiment contradictori: d'una banda, tinc l'alegria de la companyia i del record de temps feliços. Malgrat això, d'altra banda, el record no s'esborra i m'embarga la tristor de l'absència.
En tot cas, si no trec el nas per aquí, Bon Nadal a tothom!!!

1 comentari: