Sí, necessaris... o -aparentment- convenients! Normalment, arriben per voluntària imposició (quina bajanada més contradictòria!) i és una manera de distanciar-se -normalment per covarda conveniència- d'allò que en altres temps ens era útil.
Posar fi a les coses no és dolent. Habitualment, un final no és altra cosa que un canvi o un nou principi. El problema és com es produeix aquest final. Posar fi a les coses amb un cert estil és fonamental. L'objectiu sempre és el mateix, però s'hi pot arribar per camins més o menys dignes i civilitzats.
Amb els contes o relats passa el mateix: arriba un moment que és necessari imposar-se un final. Allargar de mala manera una història no té cap sentit i només embruta i complica el que podria ser un final net i clar.
M'he buscat una nova distracció per aquest estiu-tardor: vull fer una -humil- crònica de les guerres dels Tercis de Flandes (S. XV-XVII). De fet, m'interessa conèixer aquella època i les circumstàncies que va rodejar aquesta ocupació per un altre motiu: tinc previst ambientar una història -potser una novel·la curta- en aquell moment històric. He aconseguit autorització per accedir a documentació que m'ajudarà a escriure amb un cert rigor el que tinc al cap. D'altra banda, ho faré en un entorn i companyia que em resultarà més gratificant i digne que els darrers.
Ara només em queda esperar que passi la revetlla i tot torni a la normalitat...
"Començar és continuar un final tard o d'hora". Ha sigut llegir-ho i pensar en aquesta cançó dels Lax'n'Busto.
ResponEliminaHola Maria, guapa!
EliminaQuè tal, com va tot?
Sí, noia: principis, finals... què és què?
Un petonàs (o dos... o tres... o...)!!!
Com diria l'Ovidi, va com va!
EliminaTot és un cercle viciós, no hi ha ni principis ni finals.
Hola noia!
EliminaEl principi es confon amb el final. El més important és el la resta: el meravellós camí que recorrem entre un i altre punt.
Si va, ja és prou.
Petonàs!