diumenge, 20 de juny del 2010

VENT!!!!!

Si ahir Deu Nostre Senyor plorava veient en què.s'havia convertit allò que ell va pensar que seria pur, avui ha decidit fer neteja i ha deslliurat la força del vent per esborrar de la faç de la terra i de la nostra societat corrupta tot allò dèbil i podrit que no sigui capaç d'aguantar la seva embranzida.
Avui, malgrat ahir no em vaig ficar al llit fins a dos quarts de tres, m'he llevat d'hora -a les sis de matí- i he anat a passejar  tot rumiant sobre totes les coses que vull que canviïn. El vent sembla que m'ha aclarit les idees i ja tinc vàries coses decidides.He patit per morir esclafat per un arbre -no és la manera més honorable de morir-, però la passejada ha sigut força reveladora. He de donar un tomb a tot plegat, començar a relativitzar les coses i reorganitzar les meves prioritats. 
Quan he baixat a comprar el diari, després de la passejada, m'han dit una cosa que m'ha deixat glaçat: una persona que coneixia prou bé, s'ha mort. Tenia 64 anys i estava a punt de jubilar-se. Les nostres darreres converses -era d'aquelles persones amb les que aprens molt de les seves converses- giraven al voltant de la seva nova vida un cop jubilat. Gran aficionat a la pesca i a buscar bolets, tenia pensaments d'aprofitar aquestes respectives temporades i passar l'hivern fora del poble. Volia viatjar amb la seva dona i gaudir de latituds més càlides en els freds hiverns d'aquí. Això també m'ha fet reflexionar sobre si cal esgotar-nos fins el final i no poder tenir uns anys de gaudi del nostre esforç previ.
Bé, ho deixo, vaig a llegir el diari mentre esmorzo uns humils -però meravellosos-ous ferrats amb cansalada virada al pebre (allò que els moderns, tan savis ells, en diuen bacon). No hi faltaran unes bones llesques de pa rodó del de veritat. Au! Fins després...

2 comentaris:

  1. El vent igual que s'endú, també porta coses.
    Ets força extrany tu.

    ResponElimina
  2. Hola Anònim,
    Sí, també porta coses. Normalment, una ventada porta més perjudicis que beneficis.
    Estrany? Sí, potser sí. Tot depèn de quina sigui la "normalitat" de referència.
    Una abraçada

    ResponElimina