dissabte, 4 d’agost del 2012

MANTENIR LES FORMES

A l'opereta en què hem convertit la nostra societat, és més important mantenir les formes que fer i dir el que cal. Fashion víctims d'una hipocresia fastigosa, hem permès que les pròpies relaciones socials ens hagin desposseït de la dignitat residual que ens quedava.
Aquest matí he rebut un correu electrònic -llegit aquesta tarda- que m'ha fet pensar molt. Hi ha coses que no entren en el meu organigrama del bé i del mal i només poden entrar en l'organigrama de la dignitat i de la indignitat. Observar aquesta permanent tendència a defugir les coses, tergiversant les respostes a preguntes ben clares, canviant de tema per no afrontar allò que hauria de comportar una resposta immediata, no té cap sentit. Potser sí que val més passar de tots plegats i deixar que s'ofeguin en la seva pròpia merda...
Continuo llegint el llibre que vaig encetar abans d'ahir. Em pensava que seria el típic llibre que només mereixeria la lectura de cinc pàgines i l'arraconament immediat... però no! Una de les coses que més m'ha sobtat és que no es limita a fer una crítica descarnada i grotesca -que també ho fa- dels caps idiotes i, a més, també fa un intent d'autocrítica d'aquells que pensen que tenen un cap idiota.
Fa anys vaig llegir en algun lloc que els defectes que més ens molesten en els altres són el reflex de les nostres pròpies debilitats (o alguna cosa semblant). Potser sí que és veritat i critiquem allò que no som capaços d'autocriticar-nos. La grandesa de la condició humana -a més de la seva diversitat- és la seva imperfecció. Quan meravellosa és la perfecta imperfecció humana!!!
Aprofitant tot el que tinc recopilat dels darrers anys -fets puntuals, situacions grotesques, etc. - estic començant a estructurar una sèrie de relats que han d'esdevenir un conjunt homogeni sobre els habitants de La Fireta, un món del tot surrealista, autodestructiu però, alhora, aparentment incombustible. És allò de: el malalt continua vivint... malgrat els seus metges!!!
Intento no fer-me mala sang amb aquells que no fan altra cosa que exhibir la seva incompetència i mediocritat. El vaixell s'enfonsa però els músics de l'orquestra continuen tocant com si res no passés. Potser es pensen que mantenir les formes, fent veure que no passa res, és una bona opció per mantenir la tranquil·litat d'aquells que veuen que l'aigua els arriba al nas -fa estona que els arribava al coll- i ja no queden bots salvavides? Quina poca vergonya!!!!

17 comentaris:

  1. Bon cap de setmana, amic!
    Com estic de vacances, tampoc vull saturar-te.

    Uns bessets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa LLuna,
      Bones vacances (tu mia em satures)!!!!!
      Bessets vacacionals

      Elimina
  2. "Una de les coses que més m'ha sobtat és que no es limita a fer una crítica descarnada i grotesca -que també ho fa- dels caps idiotes i, a més, també fa un intent d'autocrítica d'aquells que pensen que tenen un cap idiota." (L'Exorcista)

    I com defineix un idiota?
    I tu, com el defineixes o la defineixes?

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!
    Afegitó: Hola sa lluna! Crec que vaig llegir que tu vius sola, si és així, què és el que més et plau de viure sola?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      doncs encara no he arribat a aquest punt (no crec que tardi gaire)
      Jo crec que és algú amb la capacitat cognitiva poc desenvolupada o molt limitada i que és incapaç d'entendre el món que el rodeja (i això és el que penso, no cal donar-hi més voltes).
      Petons

      Elimina
    2. Hola Onze.
      Vaja, sembla que m´has visitat i jo sense assabentar-me!.

      Sorry amic, crec que per fer preguntes tots tenim un bloc, o no?...més bessets!

      Elimina
    3. Hola Sa Lluna,
      cap problema. Ja saps: a disposar!!!
      Besssssssssssssets!!!!

      Elimina
  3. Si mires el post del dia 2 just el post de sota mateix
    hi ha una nova resposta.

    Mua
    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Onze,
      Ja l'he vist. És extraordinaria!!!!!
      Petons

      Elimina
  4. L'escrit molt interessant, i tu Exorcista una paciència de Sant (Sant Exorcista) amb la comentarista "onze de setembre".
    Bon finde!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola :)
      Gràcies pel teu comentari. Paciència? Bé, tampoc és això. Només es tracta d'anar contestant fins que consideri que ho he de fer. És així de fàcil: la festa dura fins que apago els llums i la música...
      Un petonàs molt fort!!!!

      Elimina
    2. Escolta, "Bon finde!": creus que també s'ha de tenir una paciència de sant per rebre missatges de qui et diu que l'escrit és molt interessant, sense més ni dir el per què?

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!

      Elimina
    3. Tinguem la festa en pau, OK?
      Teòricament, aquest és -així ho vull- un lloc de trobada i -com a molt- de debat, mai de confrontació gratuïta.
      Doncs au, a gaudir del diumenge!!!!
      Jo vaig a fer una mica de vermut per parar el cop i tenir una visió més àmplia i diversa de la vida.

      Elimina
    4. En un infant -i quan dic infant també incloc els adults que retroben la seva infantesa- el "per què" és una actitud de vida (de força que forja i crea) i no de mort.
      Són molt apassionants els "per què" dels infants, i és una llàstima que hi hagi adults que amb els anys no retrobin l'infant que van ser amb els "per què" tan exultants, que fan que tot sigui nou i motiu per obrir els ulls.

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!

      Elimina
  5. Tranquil Exorcista, les meves festes sempre són en Pau :)
    Hi ha qui no ha passat de l'etapa del "per què", però si més no aquest és el problema de cadascú.
    I ara sóc jo qui apago els llums i la música...Sshhh...Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què és el que et sap greu:

      - Que l'irritin els per què?
      - Que apagui els llums i la música?
      - Que la Pau li sigui una manca de lluita?

      Què?

      Onze de setembre.
      INDEPENDÈNCIA!

      Elimina
    2. Hola Onze,
      Una mica de tot plegat...
      Petons

      Elimina