dissabte, 4 de maig del 2013

TARDA DE DISSABTE

Poca cosa es pot fer un dissabte a la tarda. Una vegada dinat -avui meravellosa i potent paella- i has gaudit d'una migdia en condicions, només hi ha una cosa que pot reblar el clau del plaer absoluta -bé, n'hi ha d'altres però no és el cas-: una bona pel·lícula. Avui he tingut la gran sort, entre un marasme d'infumables pel·lícules, de trobar una autèntica joia: "Hombres de honor", del Robert de Niro i el Cuba Godding Jr. i una incipient -però esplendorosa- Charlize Teron. Sempre és interessant -i reconfortant- tornar a veure-la i gaudir de valors que ja pocs conserven.
Ara toca tornar-me una mica boig i preparar un encàrrec -per sort, sense temàtica definida- d'extensió prefixada. Després, em queda repassar els concursos i premis convocats durant el maig, continuar amb l'escaleta d'un relat llarg (potser serà una novel·la curta)... i poca cosa més! Esperar, només esperar i comprovar com les persones i les coses tenen una capacitat inesgotable de sorprendre'm. Per desgràcia, la sorpresa no sempre és agradable i la meva resposta tampoc ho pot ser. Mira que és fàcil viure i deixar viure en pau!!! Per sort, hi ha coses -i persones- que han passat a un segon terme i ja no formen part de les meves prioritats. Potser, finalment, he descobert que hi ha coses -i persones- que només cal aguantar temporalment i que després, passat el temps indispensable i obligatori, pots dedicar-te a les coses importants.
Fa temps que no surto de festa. Darrerament, tot es limita a algun sopar o copa ràpida i para de comptar. Potser he canviat de preferències o serà que m'estic fent vell? Potser aquesta nit hauré d'esbrinar-ho...

5 comentaris:

  1. Hola mini-poni!

    Saps que sóc l'única que et munta i no et raspalla?

    Dit això i referent en l'anterior post on dius que llegeixes a la Teresa d'Àvila, per la teva informació cal que sàpigues que no estava en un monestir; ella estava en un convent. I, dir-te també que, jo li trobo més plaer llegir qui no experimenta ni visions ni altres fenòmens místics. M'estimo més llegir la vida dels sants que han viscut en l'aridesa i la tribulació del desert, però sense perdre ni un bri de fe.

    La Teresa d'Àvila no està feta per mi.

    Muà.
    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!

    ResponElimina
  2. Un dissabte molt semblant al teu fins arribar a les "pelis", que no han sigut les mateixes que has vist tu.

    Tinc una teoria...crec que no et fas vell, sinó més savi! :)

    Que tinguis un bon descans!!
    Bessets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa Lluna!
      Més savi? I què és ser més savi? Potser amb més experiència, però repetint alguns errors de confiança...
      Bé, que passis un bon diumenge i que gaudeixis del que ens queda de cap de setmana!

      Bessets.

      Elimina
    2. No crec que ser més savi vulgui dir que solament tens més experiència. Per a mi és aquella persona que ha trobat el significat de la vida, el que realment la fa irresistible per gaudir-la (que són molt poquetes coses) i sigui coherent amb si mateix. No tan sols en el pensament, sinó a la pràctica que és el punt complicat de la qüestió.
      I crec amic, que ho vas trobant ... he dit més savi, no que siguis un savi.

      Bon diumenge!
      Aferradetes

      Elimina
    3. Hola Sa Lluna,
      Sí, potser sí. Qui sóc jo per contradir-te?
      Fora de bromes, sí, crec que vaig millorant.
      Una aferradeta i un glopet de vermut a la teva salut!

      Elimina