dissabte, 28 de maig del 2011

QUEDAR-SE A MITGES

Hi ha molta gent al món, 
però encara hi ha més cares, 
doncs cadascú en té diverses.
Rainer Maria Rilke

Avui podia haver titulat aquest post "Amb el cagalló al cul", però -malgrat reflectia molt fidedignament la realitat- m'ha semblat una manera molt ordinària de començar.
Si no s'està disposat a arribar a les darreres conseqüències, val més no començar segons quines coses. La reacció pot ser contraproduent, pot posar en evidència que són una banda de kumbayàs de fireta i que tenen una por patològica "al què diran". 
No entraré a jutjar -no sóc jutge- sobre si els acampats a la Plaça Catalunya tenen raó o no. Només vull fer una sèrie d'apunts, que cadascú tregui les seves conclusions i que faci les consideracions escaients:
1.- L'inici d'aquesta acampada només va ser un acte reflex davant de l'acampada de la Plaza del Sol. No vulguem penjar-nos medalles -si okupar un espai públic mereix alguna medalla- que no són nostres.
2.- La Junta Electoral ja va dir que aquesta acció era il·legal. Aquí va començar el principi del desastre. Si en aquell moment, amb la Llei a la mà, els haguessin desallotjat, no hi havia cap problema: eren pocs i encara no estaven organitzats. El problema és que la nostra classe política està massa ocupada volent ser (o semblar) "simpàtics" i van pensar que fer complir la Llei els podia restar vots.
3.- Ara, passats els dies i ja amb les poltrones (i menjadores) repartides, han volgut fer complir la Llei. El problema és que no en saben o no tenen collons (amb perdó) de fer el que toca, amb la Llei a la mà i utilitzant els mitjans -Policia- que l'Estat de Dret preveu per aquests casos. 
4.- Algú m'hauria d'explicar quin és el paper -lamentable i una demostració més de kumbayanisme- d'aquell "mediador" que oferia només desallotjar mitja Plaça. Què patètic!!!! Si l'acampada és il·legal, constitueix un problema de salut pública o hi ha qualsevol altre justificació legal o defensa del bé comú, es desallotgen i s'ha acabat el broquil. Si d'altra banda, no hi ha justificació o encaix legal, no cal desallotjament. És així de fàcil!!! Algú ens dirà quant ens costa aquest mediador???? No ho crec....
5.- Hi ha molts Mossos ferits. Potser les "víctimes de la repressió policial" no ho eren tant!!!! 
6.- Tota aquesta "brillant operació" -que ha provocat un augment dels acampats- quant ens ha costat????
Ho sento, potser m'estic fent vell. Potser és que em costen d'entendre les coses, però.... Algú em pot dir què pensen fer? L'acampada és legal o no? Algú pensa intervenir (de veritat, sense pors) o no? Deixem-ho. Encara recordo un ministre que deia que els experiments s'han de fer a casa i amb gasosa. Quanta raó tenia !!!!

2 comentaris:

  1. Hola tu!
    "Vinga va! Aquest l'he de comentar" m'he dit a mi mateixa.

    "Hi ha molta gent al món, però encara hi ha més cares, doncs cadascú en té diverses. Rainer Maria Rilke" Amb això ja no hi estic d'acord, que tal un:

    "Hi ha molta gent al món, però encara hi ha més cares, doncs molta gent en té més d'una. Filadora." ? M'agrada més. :) (i així n'hi uns quants que se salven :D)

    1. Quan comences les "coses" moltes vegades no saps quina dimensió acabaran agafant. Pots mirar una mica enllà però les possibilitats del què encara no ha passat són infinites.

    2. No es tracta de jutjar a ningú, es tracta de dir l'opinió, escoltar les opinions dels altres, reflexionar, etc.

    3. No crec que ningú acampi per tenir medalles. S'acampa perquè la unió fa la força. Perquè el problema no és només d'uns, sinó de moltíssims. Jo no ho veig com un acte reflex sinó més aviat com un efecte dominó (més o menys).

    4. Acampar il·legal? En altres ocasions la gent acampa i es tolera. El dia abans de les eleccions il·legal? També hi havien partits de futbol aquell dia em sembla (o d'altres esports) i per tant també haguessin sigut il·legals com a reunió de gent, no?

    5. Potser no van pensar que restarien vots (o sí), sinó que van pensar que si no feien res el problema ja se'l trobarien els següents.

    6. Crec que els acampats són totalment pacífics i la força policial era completament indeguda.

    7. Amb això del mediador, no en tenia ni idea i estic d'acord amb tu.

    8. Molts mossos ferits? a les notícies només vaig sentir dos, però tampoc deien el què tenien, com es van ferir? Continuo pensant que les víctimes són els acampats.

    Bé, jo estic d'acord amb els acampats i crec que indignats ho estem la majoria. Si el poble no es queixa i es manifesta i demana/exigeix canvis perquè les coses millorin, qui ho farà Exo? Els polítics no noten la crisi, no la viuen, creus que ells senten la urgència per solucionar el tema?
    No fer res no és una solució. Acampar no sé on ens portarà però és una mostra pública de descontentament general.
    Així ho veig jo.
    1 pató.

    ResponElimina
  2. Hola guapetona!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nomé volia dir:
    1.- Si comences una cosa, acaba-la
    2.- Quan comencis una cosa, estigues segur del que has de fer i que ho pots fer.
    3.- No facis les coses per interès partidista, electoral o ves a saber... Fes-ho perquè ho has de fer!

    Amb la resta, totalment d'acord amb tu.
    Un pató.

    PS. Els Mossos ferits (de diversa consideració, la majoria lleus) van ser 37. Els manifestants 84.

    ResponElimina