diumenge, 19 de febrer del 2012

LECTURES SELECTES

Diumenge al matí, després de llegir els libels -fidels al seu subvencionador; "paniaguados", que en dirien en cercles d'opinió de l'altiplà ibèric- que s'auto-nomenen "diaris independents o lliures", una vegada begut un inacabable cafè long size i havent-me netejat el darrera de les orelles, he decidit deixar-me anar i començar a llegir blocs amics.
Avui serà un dia més, tranquil, de cap de setmana i una de les coses que més em relaxa és veure els textos dels companys de la blogosfera. Saber que algú, en un altre lloc -fins i tot a la llunyania-, perd -més aviat guanya- el temps en dir quatre coses que vol dir -des de les mes senzilles a les més complexes, de les més intranscendents a les més íntimes- em fa recobrar la confiança en que els humans acabarem sortint-nos-en i, finalment, la llavor de la intel·ligència no s'haurà perdut definitivament. Veient el món que em rodeja, no em faig masses il·lusions sobre el futur de tot plegat, mai he sigut un optimista compulsiu -més aviat un optimista/pessimista racional- i encara no sé si cal tenir una esperança racional o una desesperança existencial. El temps ho dirà. Mentre, jo continuo en aquell punt de serenor i tranquil·litat que proporciona saber que hi ha alguna cosa que recolza el que es diu. Aquesta certesa, combinada amb la seguretat dels que tenen la consciència tranquil·la -i una impertorbable paciència- és el que em fa arribar als moments clau en plenitud de facultats.
Ahir al vespre vaig començar a rellegir -per enèsima vegada- els Cuentos de Julio Cortazar. Quina meravella literària!!!! Són contes curts, d'aquells que es llegeixen en un moment però que et fan reflexionar durant una bona estona. Ara, en acabar aquestes quatre línies, continuaré delectant-me de tan selecta lectura. Sembla mentida què poc cal per ser feliç i quanta seguretat aporta el fet de saber que tot plegat és una gran comèdia: la comèdia de la vida!

2 comentaris:

  1. Darrerament sóc incapaç de llegir res, em disperso i aixo que tinc una colla de llibres damunt la tauleta de nit, pero noi estic centrada amb el sudokus.

    Bon diumenge

    ResponElimina
  2. Hola guapetona!!!
    Jo llegeixo poques coses noves. Ara estic en una època de relectures. Suposo que és cosa de l'hivern, del fred... de tot plegat!.
    Un petó i bon diumenge!

    ResponElimina