dissabte, 9 de juny del 2012

COMPTADOR DE NÚVOLS

Fa un mesos, l'inefable Zapatero deia que, per quan deixés la presidència del Govern, tenia reservada una activitat gratificant i innòcua per passar l'estona: comptar núvols.
Aquest matí he emulat a tan risori -i risible- personatge i he descobert que aquell bon home tenia un pòsit d'intel·ligència amagat i que el va mig mostrar en el seu darrer moment. Sí, és un autèntic plaer comptar núvols! 
En un esbós que he fet mentre estava a la gandula -tot comptant núvols-, intueixo un personatge en la meva mateixa posició, que deixa la ment en blanc i pensa en correspondre conductivament -una mala manera d'expressar conceptualment "amb la conducta"- a aquells que pensen que té el nivell  intel·lectual d'un peix, la capacitat cognitiva d'un batraci i l'activitat neuronal d'un cigró. Per aquest personatge -Evarist, com a primer i provisional nom- són dies de canvi de xip, de jugar jocs repugnants que no fan altre cosa que confirmar-li el que ja sospitava (amb evidències clamoroses i palmàries): No s'ho mereixen. L'Evarist es rebel·la contra aquest joc i comença a deixar en evidència -públicament, sense tallar-se un pèl- totes les contradiccions, mentides, jugades miserables.... Tot allò que ell detesta i que observa contínuament al seu voltant. Encara em cal concretar la manera de fer-ho públic -mentre ell compta núvols- i altres detalls que cal anar ajustant a mida que la història es vagi tancant.
De moment, ho deixo aquí. Fa un solet maco, amb nuvolets i ja tinc sobre la taula un Martini -avui amb una mica de soda- per fer-me passar aquesta mica de caloreta que comença a picar. D'aquí a una estona, tocarà fer un dinaret amb la corresponent posterior migdiada. Al vespre, potser una mica més...

4 comentaris:

  1. A mi m'encanta mirar els núvols, però mai m'he parat a comptar-los. Simplement els observo i al.lucino amb la velocitat q es mouen i canvien de forma. Puc passar-me hores perdent -o no- el temps mirant al cel!
    Q vagi de gust aquest martini! Brindo amb tu a distància, però jo amb una copa de vinet!
    Petooons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rachel,
      Els núvols et deixen absort, sense res al cap, completament buit. Això és el que necessitava. Des sobte, entre trago i trago del Martíni, m'he pensat la història de l'Evarist.
      Salut!

      Elimina
  2. Molt intel.ligent l´Evarist, em sembla que m´agradrà aquest home ;)

    Compte amb la barreja de Martini amb el sol!!

    Bona migdiada, rei!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa LLuna,
      Res, només eren quatre pensaments entre glop i glop de Martini. Una bajanada com una altra, res important.
      El Martini a l'ombreta, tombat a la gandula.... fantàstic, extraordinari!!!!
      Uns bessets post migdiada!!!

      Elimina