diumenge, 20 de desembre del 2009

PREGUNTES SENSE RESPOSTA

Ja torno a estar en la meva residència habitual, ja torno a preparar-me per a demà. Arriba el Nadal i sembla ser que, fins i tot a mi, se'm entendreix el cor. Aquesta nit passada, desprès d'acabar d'ordenar i classificar totes les notes, fotos i altres apunts -que han d'ajudar-me a fer una nova història- m'han sorgit noves preguntes que quedaran sense resposta. En totes les històries hi ha moments claus i que marquen el ritme en el que s'aniran desenvolupant. Fer que uns fets determinats succeeixin en moments concrets d'un relat fa que aquest esdevingui lent o ràpid, que atregui l'atenció del lector o que el lector es senti avorrit i deixi de llegir. Em faig una sèrie de preguntes sobre com ha d'anar tot plegat:
1.- En quin moment he de fer que el marit s'assabenti de totes les seves infidelitats?
2.- He de fer que conegui la identitat de tots els seus amants?
3.- Fins a quin punt he de fer que els seus amants mantinguin l'anonimat per tal de no perjudicar-los familiarment?
4.- En quina situació concreta he de fer que se n'assabenti el marit? Ha de ser la més vergonyosa possible?
5.- He de fer que les fotos les rebi a la feina o en el seu domicili? He de fer que les passin primer als seus companys de feina i als seus veïns?
6.- En quin moment he de fer que es facin públics els correus "calents" que ella li enviava?
7.- En quin moment i situació he de fer que els seus "palmeros" s'assabentin de la gran mentida a la que han estat sotmesos?
8.- Aquestes mateixes preguntes també me les faig envers la seva amiga i el seu marit.
9.- He pensat en situar alguna infidelitat de la seva amiga en un hotel conegut (potser el WTC?)
10.- I els amants? Com he de fer que responguin a aquesta situació?
11.- He de fer que algun amant tingui un "accident"? En quines circumstàncies? En el tren, potser?  Quines han de ser-ne les conseqüències, n'ha de sortir malferit o ha de morir?
12.- I aquells que han iniciat actuacions que, legalment i moralment, són recriminables? He de fer que també tinguin que afrontar la seva culpa i la seva responsabilitat?
..........................
2286.- Són les festes nadalenques les més adequades per a fer que passi això i així contribuir a que aquests personatges passin un Bon Nadal?

M'ho estic plantejant tot plegat. Ara ja tinc totes les notes, apunts, documentació, etc. Ara ja tinc el plantejament general i només em falta composar totes les situacions puntuals. Aprofitaré aquests dies de festa per tal de anar polint tot l'escenari i poder crear situació per situació. Per últim... us imagineu rebre una nadala amb la imatge de la vostra parella amb una altra persona?  A ser possible, lliurada per algú en mà durant el dinar de Nadal. Potser seria massa feina... millor per correu. Quina sort no tenir parella!!!!!!  Almenys, en una situació com aquesta que plantejo...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada