dissabte, 23 de juny del 2012

FRAGMENTS

Fa una estona, mentre jeia a la gandula, acabat de despertar de la migdiada i gaudint d'una lleugera brisa que feia suportable la calor, llegia alguns fragments de vells apunts per nodrir relats. Hi havia perles força interessants, però per sobre de totes en sobresortia una (que tradueixo del castellà):
 "... i no em desitgis ni propiciïs la meva mort, perquè la meva mort també serà la teva. Pensa que, quan ja no tingui esperança, quan em sàpiga sense res a perdre, quan no em calgui contenir-me, en el meu darrer acte de dignitat, et mataré! -li etzibà Úrcul a Juli, mentre el mirava de fit a fit, sabedor que l'estava traint i que pretenia la seva desgràcia."
Recordo haver escrit això fa uns anys, lluny de casa i en un entorn força curiós. Ha passat el temps, però crec que encara podré aprofitar alguna cosa d'aquella època. De fet, crec que molt del que vaig aprendre llavors, em serà força útil. Bé, ja anirem veient com evoluciona tot plegat.
Començo a sentir els primers petards. Suposo que aquests mateixos que s'han gastat una petita fortuna en petards -soroll i fum-, demà diran que no arriben a final de mes... Cada any igual, cada revetlla igual...
Tinc la percepció de viure en un món que s'esmicola en petits fragments, en petites peces d'un gran puzle que ja veurem qui serà capaç de recompondre. Començo el segon combinat mentre acabo aquest post. Hi acompanyo alguna cosa per picar i així faré un berenar-sopar. Tot plegat, què queda de tot allò que volíem ser i fer? Res, no queda res. Bé, només en queda un record tènue i gairebé imperceptible, que sembla extret del principi dels temps i del qual no en subscrivim l'autoria... com de moltes altres coses!
Després potser més. Ara continuaré rellegint i actualitzant coses que ja semblaven passades i llunyanes.

2 comentaris:

  1. Queda lo que som, que no és poc!

    Molt bona nit, amb o sense revetlla;)

    Floquets de lluna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa Lluna,
      espero que hagis gaudir de la Revetlla. Jo em vaig quedar a veure la pel·lícula i... a dormir!
      Bessets de dia després!

      Elimina