dijous, 7 de juny del 2012

NOTES PEL FUTUR

Si tinc una mania persistent en el temps és la de prendre notes de tot. Sense el meu bloc de notes i sense l'agenda no sóc ningú! Bé, algú sí que sóc, però una ombra desdibuixada del que puc arribar a ser. Per sort, la memòria també m'acompanya i sóc capaç de recordar detalls, coses que per ulls -i oïdes- poc entrenats podrien passar desapercebuts. 
Prendre notes ens permet mantenir vius els records fins al darrer detall de cada moviment, de cada frase dita, de cada mirada, de cada tic i, posteriorment, recompondre'ls en tota la seva esplendor i complexitat.  Cada vegada em torno més paranoic amb això dels detalls, però he arribat a la conclusió que una escena ben construïda i un personatge ben definit i treballat són fonamentals per donar versemblança a cadascuna de les històries que em passen pel cap. 
Darrerament, escruto l'entorn amb la mirada i, posteriorment, excreto notes que defineixen cares, converses, característiques físiques i un seguit de petites peces de mecano que demanen ser tornades a muntar en un ordre completament aleatori i completament diferent de l'original. 
I la vida continua igual: en aquests moments, intentant encabir una "ç" i una "l·l" a l'Apalabrados. Aquesta és la meva preocupació vital d'aquests moments!!!!  Per cert, la propera setmana, marxo a fer uns d'aquests "exercicis existencials i espirituals", amb els quals em faig un homenatge de tant en tant. No gaires dies -una setmaneta-, però suficients per treure'm la crosta de surrealisme -d'anormalitat, en paraules clares- que se m'enganxa a mida que passa el temps entre un homenatge i el següent. Aquesta vegada, he aconseguit recobrir-me d'una pàtina lubricant que ha impedit que el gruix de la crosta fos tan significatiu com d'altres vegades. Suposo que és una qüestió del pas del temps, d'exercir el passotisme cada dia millor -i amb un estil i tècnica més depurats-  i de ser conscient que tot(s) plegat(s) no té(nen) remei. Marxaré peti qui peti.... i atpc+1=21. 
Doncs aquestes són les meves cuites i les meves dèries actuals. Què més es pot demanar? Bé, sí, podria demanar més coses, però no són desitjos confessables o políticament correctes i tampoc es tracta de donar carnassa als llops i/o motiu de canguelis als meus herois de plastilina (per dir una substància mal·leable mínimament noble i innòcua), també altament dits kumbayàs de pessebre.
Un regalet, només un!

13 comentaris:

  1. Perquè em dóna la sensació de ser jo qui està al teu text? Has fet que m'empatitze totalment al llegir-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, guapetona!!!!
      Doncs mira, em fa ilu que empatitzis amb aquest quatre sentiments i maneres de veure el món. Potser som ànimes bessones? Vols dir? No sé, no sé....
      Un petonàs molt i molt fort, amb apunts i matisos de volguda suavitat!!!

      Elimina
  2. jejeje...molt bó!
    A disfrutar doncs i que ho passis d´allò més bé!!

    Bessets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa LLuna.
      Moltes i moltes gràcies.
      Uns bessets viatges i relaxats.

      Elimina
  3. Com deia el meu profe d'escriptura creativa, la feina d'escriptor no és una aquí te pillo aquí te mato, hi ha molt de treball al darrera,m com tu dius, la confescció dels personatges, buscar les paraules adequades per a cada descricpció...per mi massa complicat. No tinc constància en aquest sentit. Prenc notes, apunto idees però hi creixen teranyines...
    En fi, m'alegro doncs, que la setmana vinent puguis fer-te un homentage de nou!!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rachel!!!
      Doncs anima't i intenta-ho. El resultat s'ho val!
      Gràcies pels teus desitjos.
      Un petonàs!

      Elimina
  4. 1.- també em fan ballar el cap la l·l i la ç
    2.- que vagi mooooolt bé l'escapadeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ariadna,
      Ja em passaràs el teu nick d'Apalabrados i, si vols, fem una partida.
      Gràcies pels teus desitjos.
      Uns petons suaus,suaus...

      Elimina
  5. Oh!, un retiro!!!!
    Necessites algú que t'acompanyi? :)

    ResponElimina
  6. Oh! un retiro!!!!
    Necessites acompanyant? :)

    Què vagi molt bé :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola :)
      Jejejeje!!!! Vols venir?
      Un petonàs molt fort!!!!

      Elimina
    2. Home, si es qüestió d´apuntar-se...
      jo m´hi apunto!!

      Bona tarda, amic ;)

      Elimina
    3. Bona tarda Sa Lluna,
      Tu apunta-t'hi i desprès ja en parlarem. De moment, aquest dies hi aniré -com faig gairebé sempre- sol.
      Uns bessets de bona tarda

      Elimina