dijous, 8 de juliol del 2010

LES TORRES FERIDES PEL LLAMP

Els Arcans Majors del Tarot representen un mapa simbòlic de la Psique. La Torre  (o la Casa de Déu) representa les barreres que no permeten accedir directament a l'Inconscient. El nom i el layout en la seva forma actual, és una referència a la història bíblica de la Torre de Babel, en que Déu destrueix una torre construïda per l'home per a arribar a Déu.
Ara que ja he fet una petita aproximació cabalística d'aquesta carta del Tarot, m'agradaria fer esment d'algunes coincidències que potser no podran entendre tots els lectors d'aquest bloc. Faig esment a uns llocs molt concrets que només són familiars per un reduït numero de lectors. 
Ja veieu, la torre només sucumbeix davant del llamp, que cau de dalt, i que desfà aquell poder il·lusori i irreal. Us heu fixat en un detall? Totes les torres que van a parells tenen alguna desgràcia. La darrera és la de les torres bessones de New York. Més pròximes, em passen pel cap dos conjunts de dues torres semblants i que també representen el poder. Habitants d'aquestes torres són ignorants -a vegades per la pròpia prepotència- de quan dèbils són les estructures que els suporten, de quan variable és el món i de quants canvis sobtats es poden obrar instantàniament. Continuen en el seu univers fictici i aparentment inviolable. Només un llamp -violent, sobtat i exterminador- pot acabar amb la corrupta cort d'individus dominants que basen la seva força en la debilitat aliena. 
Bé, vaig a fer-me una altra tirada de cartes per veure què diuen del futur. Per sort, sempre he pensat que el futur se'l fa un mateix i que ha de lluitar per tal que sigui el que ha de ser...

7 comentaris:

  1. Exorcista i "pitoniso"? cuidadin...

    ResponElimina
  2. Exorcista i "pitoniso"? cuidadin...

    ResponElimina
  3. Hola Anònim,
    i moltes altres habilitats desconegudes.... hahahaha.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Serà questió d'esbrinar-les...

    ResponElimina
  5. No t'hi veig gaire de disposat, encara que una tiradeta... m'aniria be. Cobres gaire per fer de "pitoniso"?

    ResponElimina
  6. Hola Anònim.
    Cap problema. Bé, sí.... Com ho fem???
    Una mica difícil sense tenir algun tipus de contacte, no???
    Bé, fes-me un correu i diga'm com ho solucionem (infernal.posesion@gmail.com)

    Una abraçada!

    ResponElimina