diumenge, 11 de juliol del 2010

MANIFESTACIONS DIVERSES

Si feu una recerca al Google d'una imatge "Montilla corriendo", a la segona pàgina us sortirà aquesta imatge. És verídic!!! No he pogut reprimir-me i he caigut en la debilitat de penjar-la en aquest post.
Bé, anem per feina! La manifestació d'ahir: 
1.- Un èxit de gran part del poble de Catalunya.
2.- Un fracàs de gran part dels polítics.
3.- No servirà de res. Ho sento, és el que en penso.
M'explico. Ahir vaig assistir a la manifestació. A les 4.30 h. de la tarda estava a la cantonada entre els carrer de València i el Passeig de Gràcia. Una gentada!!!! Passen els minuts, les hores i això es fa insuportable. Molta calor. Arriba l'hora prevista -les 6 de la tarda- i és impossible moure's. Decideixo anar a fer un glop en un bar proper i m'encanto veient la TV. Lamentable espectacle. La capçalera de la manifestació tapa completament el lema -suposo que era l'objectiu dels que volien la senyera- i veig un senyor -bé, deixem-ho així- amb una gorra que diu "socialistes". L'inefable Iceta fent proselitisme entre la massa que va a reivindicar Catalunya i als que els importa ben poc la tendència política de cadascú. Continuo bevent-me el refresc i veig com el periodista de TV3 fa una repassada als líders polítics i sindicals -sí, aquells que viuen sense pencar gràcies a les subvencions que s'auto-assignen- i, de sobte, identifico al conseller Nadal -el col·lega del senyor Múgica, Defensor del Pueblo, que també ha interposat un recurs contra l'Estatut- cinc metres més enrere de la pancarta amb el lema. En veure que hi ha una càmera de TV, inicia un apropament ràpid cap a la capçalera i comença a practicar aquell esport que li és tan característic: Parlar sense dir res.
Surto del bar, ja més refrescat i començo a caminar en direcció Gran Via, sembla que la capçalera ja ha començat a caminar i ja és possible moure's. Arribo a Gran Via i anem en direcció Plaça Tetuan. Sembla ser que el poble -una part- ha increpat el Montilla i ha fugit "cames ajudeu-me". Potser el poble ha pensat en la hipocresia que significa portar els teus fills a un col·legi privat, mentre es "defensa" l'ensenyament públic; potser el poble ha recordat els.... -he perdut el compte- càrrecs que té la seva dona; potser li han vist el llautó en el tema de la pancarta, el lema i la senyera; potser ja no es creu el que diu ell i els seus adlàters, han pensat fer unes eleccions in situ -sense esperar al novembre- i cessar-lo com a president de Catalunya.
El poble: genial, espectacular, impressionant.... i tots els qualificatius que us passin pel cap. Una actitud cívica, reivindicativa, solidària,  no partidista.... repeteixo, impressionant!!! El problema és la efectivitat que tindrà aquesta manifestació. Com acte per a desfogar-se, perfecte. Com a inici d'alguna cosa més... de dubtosa efectivitat. En tot cas, una demostració de voluntats molt important i prou significativa. Ara només resta esperar quina serà l'actitud dels nostres representants.
Per finalitzar, només vull recordar una cosa: Encara hi ha alguns recursos pendents de resoldre. Alguns recursos han estat interposats per companys de partit d'aquells que ahir es manifestaven -de mala gana i per compromís davant d'unes eleccions molt pròximes- i tots n'hauríem de treure les corresponents conclusions. 
La meva felicitació a tots aquells que vàrem fer una demostració de civisme, orgull de poble i demostració de voluntats.

2 comentaris:

  1. bona tarda!!!
    Crec que la Constitució està obsoleta. I que l'estatut té masses pretensions. Hi ha tanta gent catalana que vol remoure aquest conflicte perquè el cert es que viuen d'això precisament.
    Primer arreglem la Constitució i després ja veurem.
    Les manifestacions no seveixen mai per res. Només la paraula escrita.
    Que passara ara? Haurem de continuar estudiant l'estatut per les opos?. 881 pàgines per una sentència no és una exageració?.
    Si les persones que estan al Tribunal Constitucional son la representació del poble (doncs han estat triat pel congres i senat. Les dues cameres triades per sufragi igual i directe pel poble)i son gent de reconegut prestigi amb 15 anys de profesió, no tindràn ells raó per molt que ens pessi. No estarem equivocats pensant-nos que tenim dret a tot.
    No es un esforç erm aquest que estem fent i que repetixo hi ha molta gent que s'està enriquint amb les idees independentistes, que per una altra banda, no sabem si realment sortiriem endavant.
    Escric això perquè sé que tu tens resposta.
    Anna,

    ResponElimina
  2. Anna,quan torni de festa et faré un post.
    Un petó!

    ResponElimina