dijous, 11 de febrer del 2010

APRENDRE A MENTIR.

Avui, nois i noies, proposo uns quant consells als mentiders/eres compulsius/ives que campen pels mons de Yuppie. Hi ha unes normes bàsiques que mai -repeteixo- mai s'han d'obviar quan es vol mentir amb una mínima dignitat:
1.- No digueu mai que una cosa és blanca si, a la vista de tothom, és negra. 
2.-No mentiu sobre coses que es poden comprovar (sobretot documentalment).
3.- No mentiu persistentment a la mateixa persona. L'avorriment fa dubtar.
4.- No vulgueu ser sempre la víctima o l'heroi en termes absoluts. Ningú és totalment innocent o culpable.
5.- No emprengueu una fugida desesperada basada en la mentida. Cada vegada la pilota es fa més gran i costa més de recordar els detalls de la mentida, entrant en contradiccions.
6.- No mentiu mai sobre coses objectives. Sempre queda el recurs de fer-ho sobre coses subjectives o opinables.
7.- No doneu mai diverses versions d'un mateix fet. Mantingueu sempre la mateixa mentida.
8.- No exagereu la mentida. La vostra versió ha de ser creïble. 
9.- Sigueu capaços de mantenir la vostra versió davant de qui calgui. No canvieu la vostra versió en funció de qui teniu davant.
10.- Si podeu, no mentiu. Al final, sempre surt la veritat i les conseqüències de la mentida sempre són proporcionals a la seva grandària i gravetat.
Fins aquí els consells. Ara vull fer unes consideracions personals que espero que seguiu: 
a) A la gent li cansa molt sentir sempre la mateixa història. L'avorriment aliè és molt mal aliat.
b) No us cregueu els més llestos del món. Paral·lelament us creureu que la resta són uns anormals i això serà la vostra perdició.
c) No intenteu fer passar per veritat coses que han estat demostrades com falses. A partir d'aquell moment ja ningú us creurà ni la veritat més categòrica.
d) La credibilitat costa molt de guanyar i molt poc de perdre, és un bé molt escàs i que cal conservar. Mai la dilapideu sense rebre res a canvi.
e) Mantingueu sempre una mateixa línia. Sigueu constants i persevereu en allò que feu o que digueu. Ser fiables és molt valuós.
f) No mentiu sobre aspectes que són el vostre punt dèbil. A ningú li costarà deixar-vos en evidència davant de tothom.
g) Mai mentiu sobre temes que no domineu. Podria ser que estigueu intentant mentir-li sobre un tema concret a un expert en aquella matèria.
h) No mentiu sobre temes que es poden tornar en contra vostre. No mentiu mai, però mai, sobre allò que convé que no surti a la llum de la vostra vida (ex. no mentiu sobre la vostra fidelitat conjugal si teniu cinc amants). Si no obriu un tema, no caldrà tancar-lo.
Bé, ja acabo. Avui m'ha donat per això com ho podia haver fet per un altra cosa. Només una darrera cosa: mai doneu el patètic espectacle d'intentar mentir a una multitud que sap que esteu mentint. Imagineu-vos cridant desesperats que plou quan fa sol i la gent us va passant pel costat mirant-vos amb cara de sorpresa, pena, fàstic i indiferència. Hi pot haver alguna cosa més trista i lamentable? No, n'estic segur!

2 comentaris:

  1. Hola Exorcista.
    Hem llegit una mica el teu bloc i és una canya. Gràcies per fer-nos protagonistes de les teves històries. Hi ha un personatge que hauries de fer-lo sortir més. La Sònia i jo creiem que la nimfa Irun ha de tenir un passat i volem saber com va passar del bosc a fer de puta.
    Una cosa més, només una. He parlat amb la meva mare i m'ha confirmat que vàreu tenir una història fa anys, com dius tu al bloc. Només vull que sàpigues que té un bon record de la vostra història i que m'ha parlat molt bé de tu. Jo també estic molt contenta de que tu, la Sònia i jo compartim moments tan guays. El diumenge a la tarda ja estaràs disponible, no? Ens truquem i quedem tots tres, eh?
    Un petó.

    ResponElimina
  2. La Sílvia és una cabrona! T'ha escrit un comentari i a mi no m'ha avisat.
    Ui, perdó... Hola Exorcista. Si, ets un tio guay, molt guay. M'ha dit la Sílvia que avui aniràs a una casa que tens a la muntanya. Hi podríem anar tots tres un cap de setmana? Tancar-nos tots tres el cap de setmana en una casa seria genial.
    Ah, he llegit que la Sandra (que m'imagino qui pot ser) també vol rotllo amb tu. Primer som nosaltres dues, no? Fes el que vulguis, però quatre en un llit seríem masses.
    Fins diumenge i cuida't que la Sílvia i jo et volem en forma. Tenim moltes ganes de veure't.
    Un petó (més gran que el de la Sílvia)

    ResponElimina