dijous, 20 d’octubre del 2011

DIES DOLENTS AMB COSES BONES

Em fa mal l'esquena des de fa dies -mala notícia que presagia una considerable mala llet-, i l'estic suportant -com un imbècil- estoicament. Si no marxa aviat, hauré d'anar al metge. Serà la primera vegada en molts anys que acudeixo a la seva consulta -no és que tingui cap especial animadversió pels metges- i, amb tota probabilitat i malgrat no em fa cap gràcia, em donarà la baixa (la primera de la meva vida laboral). Arribar a aquest punt és molt trist i em sap molt greu, però ja he provat tots els mètodes possibles. Res del que he provat ha funcionat -suposo que per inefectivitat dels principis actius que jo creia més potents- i em veig abocat a iniciar un nou camí.
D'altra banda, estic content. He aconseguit -no sense haver-m'ho "currat"- una cosa que volia, que algú estava a punt de malmetre -amb molta mala intenció, mentides i manipulació (que aquesta vegada li ha esclatat als morros)- i que, finalment ha sortit com jo volia. Jo no en trec cap benefici directe però, a vegades, són més satisfactoris els beneficis aliens, de gent que t'aprecies, que els propis. Molt bé, xaval, molt bé! Ens queden molts farts de riure junts!
Sembla ser que han mort el Gadafi, en unes circumstàncies similars a les de Chauchescu. Ja passa: la població que aguanta molts anys la tirania d'alguns, acaba esclatant i llavors no té aturador. Es passa de la submissió a la violència extrema. No n'hi ha prou amb derrocar el Règim, a més cal escenificar la caiguda i mort de la persona, de la "carn humana". És el que tenen les dictadures i règims personalistes: s'associa el poder, la por, l'odi i la revenja a una persona concreta. D'aquí la impunitat dels governs democràtics: tenen tant diluït el poder entre els seus membres que no es pot assignar responsabilitat -ni odi, ni revenja- a una sola persona. De fet, el problema és que mai s'assigna cap responsabilitat a ningú...

2 comentaris:

  1. Mal a l'esquena? Això ho curarem en un momentet! Fas el pi amb un sol braç i amb el dit índex de la mà del braç lliure et toques el nas. Mai m'ha fallat. :)
    ´
    ...

    Vés al metge home! potser et dóna una potinga i llestos!


    Salutacions.

    Filadora

    ResponElimina
  2. Hola Filadora, guapetona!
    He fet la postura que em dius i... no, no em marxa el mal d'esquena!!!
    Bé, sí, potser sí que hauré d'anar al metge.
    De moment, un pató ben fort i moltes gràcies pel consell.

    ResponElimina