dissabte, 22 d’octubre del 2011

IMPULSOS A DESTEMPS

Darrerament, veig com aquella TV que havia sigut referent del -i en el- nostre País, continua pendent avall. El que més em molesta és que aquesta -opulenta- "menjadora" la paguem entre tots.
Ahir al vespre -contràriament al que us havia anunciat- no van fer la pel·lícula del Robert de Niro i de l'Al Pacino. Sembla ser -ja no em queda cap confiança en aquesta cadena- que la faran avui, després de les noticies del migdia. De fet, que la facin quan vulguin, tampoc la miraré. Després de dinar, jo tinc el sa costum de fer la migdiada. El que més em fot és que ahir em van fer quedar malament.
Aquesta actitud també denota una manca absoluta de agilitat informativa -senyera i baluard d'aquesta cadena en altres temps- en no oferir la programació especial d'ahir, abans d'ahir, que és quan tocava. No, en comptes d'això ens van oferir el magne acte de la inauguració de la nova Masia. En aquests casos, has de considerar quina de les dues noticies és més important i punyent. Era més important la inauguració de la nova Masia - fet que podien haver ofert en diferit- o el final de dècades de sang i mort? TV3 ho va tenir clar des del seu pessebrisme i mirant-se una vegada més el melic: la nova Masia.
Ahir, quan tothom va expressar les -justes- crítiques sobre aquesta decisió, TV3 va reaccionar de la pitjor manera: amb un especial imfumable, avorrit i sense sentit. També va anunciar que durant el cap de setmana farà més especials (30 minuts, etc). Suposo que consideren que totes les productores tenen "dret a viure" i ens presentaran la mateixa notícia des de cinquanta punts de vista diferents, durant una setmana després -quan ja no tindrà cap valor informatiu- per tal d'anar fent bullir l'olla i no entrar en temes més actuals, punyents, però políticament incorrectes. Jo, abans de morir-me, tinc l'esperança de veure com una edició del programa "Banda Ampla" s'atreveix a tractar algun tema polèmic de veritat (corrupció política, ajuntaments sense un duro, polèmica del PER, motxilles de la Diputació, etc.) i deixin de banda els temes propis del kumbaianisme més ranci i dels que n'han fet el seu modus vivendi.
També m'agradaria proposar una cosa: per quin motiu no segueixen el camí de TVE i deixen de fer anuncis? Per quin motiu no retallen la despesa i redueixen els canals, fent-ne només un parell, però més competitius i amb produccions pròpies? Suposo que demano massa. Suposo que la meva demanada és similar a la de demanar que classe (casta) política emprengués accions legals contra aquells altres polítics que han dilapidat els diners dels  nostres impostos. Us imagineu al President Mas iniciant algun tipus d'acció penal contra l'antic tripartit? O a algun alcalde contra l'anterior equip de govern municipal? O amb el tema de les motxilles de la Diputació? Francament, jo no. Suposo que la menjadora és comuna i, de moment, hi caben tots. A l'esquena nostra, és clar....

4 comentaris:

  1. Aquest cop no estic a favor seu. Per començar TVE no és que sigui un bon exemple a seguir:mentides i notícies poc objectives, retallades en la part de St Cugat, càrrecs per gent que ja hauria d'estar jubilada. Res bo!

    ResponElimina
  2. Benvolguda Maria,
    No posava TVE com paradigma de la feina ben feta. Només deia que, per fer-ho com ho fan i estant subvencionats, més val treure els anuncis, com TVE. Mai he entès com les TV privades poden viure només dels anuncis i les TV públiques -que també fan anuncis- han de recórrer a la subvenció pública per subsistir.
    Un petó

    ResponElimina
  3. Centimets, centimets, centimets... Tot és resumeix en la recerca de centimets sense esforç ni ètica...

    ResponElimina
  4. Efectivament benvolguda amiga Xicarandana. És trist però és així.
    Per sort, encara ens queden espais per poder desconnectar de tot plegat.
    Un petó.

    ResponElimina