dissabte, 5 de setembre del 2009

INDEFINICIÓ

Ni sí ni no, sinó tot el contrari. Aquesta podria ser la frase perfecte d'un indefinit, d'un cagadubtes, d'una persona sense caràcter, que no es mulla ni quan plou, que viu amb por a vesar-la permanentment.
Us vull parlar d'aquests personatges, que són incapaços de prendre una decisió i que fonamenten la seva vida sobre una premissa impossible: quedar bé amb tothom. Mai fan pública la seva opinió, ni la defensen -per molt ben raonada i fonamentada que sigui- per tal de contradir a ningú.
Es dediquen a contestar amb frases neutres, buides de contingut, sense dir res concret. La concreció i la claredat no existeixen per a ells. Tampoc són concisos i emmascaren la seva manca de concreció i claredat sobre un discurs extens, però buit.
Fa uns dies vaig fer una pregunta clara, concreta i concisa a una persona. Resposta: manca de concreció,  manca de claredat -basant la seva resposta en un desig-  i, això sí -suposo que per manca d'argumentació- concisa.
No patiu, sigueu valents, tingueu dignitat. D'aquí cent anys tots calbs i criant malves. No val la pena arrossegar-se per la vida patint pel què diran i per les conseqüències de decisions preses amb raó i fonament. Si us passeu la vida dubtant i no decidint, per quin motiu viviu? Quin és el sentit de la vostra pròpia existència?
Suposo que tot forma part d'aquesta cultura de no assumir les responsabilitats i de no prendre decisions. Això és el que porta a una societat ineficaç i neutre, sumida en el dubte constant i en la manca d'efectivitat. Només hi ha una avantatja: ningú es discuteix i tots els seus membres haurien de ser molt amiguets, però aquesta situació només porta a una manca absoluta de visió de les limitacions de les demandes que es poden fer -sempre, totes són ateses- i un estat permanent de servilisme indigne.
La covardia a expressar el que sentim i pensem -d'una manera correcta, però clara- ens desposseeix de la darrera cosa que ha de mantenir com a seva l'ésser humà: la dignitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada