diumenge, 6 de setembre del 2009

LES RATES.

Avui, en una aplicació d'aquestes que hi ha al Facebook m'ha sortit la frase següent: “Después de la tormenta, vienen las inundaciones y salen las ratas.”
Sí, aquesta frase té molta veritat amagada. Les rates -de quatre o dues potes- viuen amagades en els seus caus i només en surten per tal d'alimentar-se. No són animals que treballin per menjar. Són animals que sempre s'aprofiten de l'esforç dels altres i actuen com a lladregots. Crien molt i en això basen la supervivència de l'espècie. Normalment, són animals que provoquen repugnància i que s'associen a la brutícia i a la malaltia. 
He començat a pensar i a fer associacions d'idees. Quan és més vulnerable una rata? Evidentment, quan està fora del seu cau, quan no té on protegir-se. Com fer que surtin del cau? Doncs -segons ens diu la frase- provocant una inundació. Com provocar una inundació? Doncs provocant una tempesta.
Bona idea, molt bona idea. Hi ha una persona -a la que m'estimo molt- que sempre m'ha dit el mateix: "Per que s'arregli una cosa s'ha d'espatllar del tot". Bé, potser el que s'ha de fer per provocar la tempesta és començar a actuar -per tots els mitjans- per tal de fer posar nervioses les rates al seu cau. De fet, a les rates no els costa gaire posar-se nervioses. És el que té saber que estàs en fals.
Una vegada esclati la tempesta, una inundació és el següent pas lògic. Això sí que faria sortir les rates del cau. Això és el que ara convé. Crear un enrenou considerable per tal que les rates surtin del cau, que surtin al carrer, a la vista de tothom, desprotegides i vulnerables. Les rates no tenen cap tipus d'armes -ni defensives ni ofensives- enfront dels humans. Fins i tot hi ha humans que se les mengen.
Una vegada desprotegides, és quan es poden aniquilar, individualment o col·lectivament, sense pietat. No hi ha un animal més inútil, més prescindible, a la natura. No hi ha cap motiu per preservar una rata, cap ni un. No aporten cap benefici a l'entorn, només pèrdues. Així doncs, s'ha d'avaluar la successió tempesta-inundació-desprotecció per tal d'acabar amb elles.
PS: Si mireu el perfil de l'Exorcista veureu que li correspon la serp a l'horòscop xinès. La serp és una gran devoradora de rates....
 

2 comentaris:

  1. Escric per comunicar la meva preocupació i desacord pel que fa a l'aniquilació d'una espècia tant lloable i exemplar com les rates.
    Que tingui un bon dia.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Bule: les rates són éssers dels Senyor com els altres, però crec que són una de les poques espècies que tenen una professió humana dedicada a la seva exterminació (junt amb els insectes).
    En tot cas, el meu interès se centra més en les rates de dues potes.

    ResponElimina