dilluns, 29 de març del 2010

SETMANA SANTA

Comença la Setmana Santa -així ho considero per haver estat educat en la fe catòlica- i, com cada any, tornarem a rememorar tot allò que la conforma. Mai he sigut massa de missa, no ens enganyem, però sí que tinc un gran respecte per tot allò que fa referència a la religió i a les creences del proïsme. No m'importa quina és la religió que professa cadascú (o si no en professa cap), això és el seu problema. El meu respecte per les diferents religions acaba on s'acaba el respecte de les religions pels ésser humans. No concebo una religió que tingui entre els seus preceptes causar el mal entre els seus devots seguidors o entre aquells que han optat per una altra creença (o cap). 
Aquest any, la Setmana Santa està marcada pels recents -però ja no inhabituals-  casos de pederàstia. Sempre he pensat que no s'han de confondre mai el sentiment religiós i els preceptes que inspiren la creença amb els actes d'aquells humans que -havent estat investits com a guies i divulgadors- han deixat de banda preceptes i creença, traint la confiança que en ells es va dipositar. La majoria de religions, compten amb preceptes tendents a fer el bé. Crec que criminalitzar una religió atenent només als actes -contraris a la pròpia creença- d'una ínfima part dels seus membres, és injust i tendenciós. 
Aquesta setmana també implica fer més dies de festa -només hi ha 4 dies laborables- i poder descansar una mica. Avui tampoc he pogut dormir i demà es notarà. Bé, esperem que no sigui massa feixuc. Només el pensament de passar uns dies al meu refugi de la muntanya, ja és un consol i una esperança suficientment forts com per aguantar aquests quatre dies.
De moment, vaig a preparar-me per a començar -que ja és molt- a posar-me en marxa. Veurem com arribo al migdia...

2 comentaris: