dimecres, 1 de juliol del 2009

CADA VEGADA ESTEM PITJOR.

Per il·lustrar aquest post he posat una imatge que simbolitza una persona que es pensa que li estan robant els pensaments i que creu que posant-se paper d'alumini al cap podrà evitar que ho facin. Fa una estona, una persona em parlava, amb caràcter anecdòtic, d'una altra persona que té por a que li parlin i a que la mirin.
Un cas digne d'estudi si pensem en la responsabilitat que té aquesta persona i en el grau d'equilibri mental que ha de demostrar per tal de desenvolupar les seves obligacions. Potser el més increïble és que encara estigui ocupant el càrrec que té...
La vida ens proporciona sorpreses i, quan et penses que ja ho has vist i sentit tot, encara et queden moltes coses noves per descobrir de la naturalesa humana.
No sé per quin motiu aquesta persona pot tenir por a que li parlin i a que la mirin, però el que és evident és que necessita ajuda urgent d'un especialista en afers mentals. Crec, que tot plegat podria ser producte d'una mala consciència, d'haver actuat amb mala fe i de no tenir les idees suficientment clares sobre què és el bé i què és el mal (allò del ying i el yang, etc. etc.)
Em sap greu que hi hagi persones que pateixin d'aquesta manera, però crec que haurien de retirar-se, de forma voluntària, a un retir de meditació i exercicis espirituals. D'aquesta manera es retrobarien amb elles mateixes i iniciarien un nou cicle personal marcat per la normalitat de conducta.
Una temporada de meditació en un lloc apartat, fent grans passejades i pensant només en recuperar l'equilibri mental seria una bona teràpia. La resta són tonteries. El problema és que, per part de qui ha de prendre la decisió de "retirar" a una persona d'aquestes, si ella no ho fa de forma voluntària, no li ha de tremolar el pols i no tothom té el suficient valor i coratge com per a fer-ho.
Bé, ja us he explicat un cas com un cabàs. La persona que m'ho explicava ho feia rient. Jo penso que és una pena. Les malalties mentals són molt penoses per la degradació que suposen en l'individu i, encara més, per la denigrant conducta que observen els qui pateixen aquestes malalties.
Música: Twist'as loca ( Los Toreros Muertos)

1 comentari:

  1. Ummm, no et pensis que aquest comportament és típic dels que han llegit quelcom de cultura oriental i es creuen més orientalistes que els propis. No fa massa em van dir que hi ha cantants que ordenen que ningú se'ls dirigeixi directament ni que se'ls miri, crec que tot prové d'una idea ancestral del robament de l'energia personal o de la infecció de la mateixa... Com bé dius, una temporadeta sols i acabarien per entendre que ningú és tan important com es creu...

    ResponElimina