dissabte, 25 de juliol del 2009

EL GURÚ

A totes les organitzacions del món hi ha una figura prou curiosa i freaky: el Guru. Aquests espècimens, a cavall entre la divinitat i allò que és terrenal, esdevenen gestors i transmissors del gran oracle. Més enllà del bé i del mal, es creuen els guies espirituals de tota l'organització. Sense els seus consells i directives -a vegades incomprensibles i altres vegades pròpies del sentit comú d'un nen de 6 anys- l'organització no funcionaria.
Normalment ocupen un lloc que no els hi correspon però en el que s'han instal·lat per vegetar -mai ningú sap quina és la seva activitat diària- i, de tant en tant, surten del seu obscurantisme per dir-hi la seva sobre temes dels que tenen un desconeixement absolut i que no són del seu àmbit. Curiosament, sobre aquelles coses que si que -teòricament- són de la seva competència, no estan disposats a fer-hi cap canvi i només ells es veuen facultats per decidir l'esdevenidor de tot plegat, només faltaria que algú dubtés que ells són els únics i exclusius poseïdors de la veritat absoluta sobre totes les coses i aspectes de la vida.
Les seves decisions, inspiracions, pensaments i filosofades van sempre encaminades a deixar de treballar ells per tal que ho facin els altres. Les seves "genials" idees mai suposen un increment de feina per a ells. Si algú -quin atreviment!!!- intenta racionalitzar les coses, si això implica que hagin de començar a treballar una mica, rep la crítica més absoluta i el menyspreu etern d'aquests il·luminats.
Basen el seu coneixement en l'experiència en vegetar, no en treballar. Moltes vegades cometen el gran error de la seva vida i intenten donar lliçons de moral a qui té més moral que ells. Llavors, s'indignen per la reacció lògica d'aquells que no permeten que els gurus els hi desfacin una cosa que ha costat molt d'organitzar i que funciona. Una de les coses que els molesta més als gurus és que les coses funcionin sense la seva intervenció divina, sense el seu placet. Llavors, intenten totes les maniobres possibles per desprestigiar allò que funciona. No poden permetre que algú sigui capaç de fer les coses sense que ells hi fiquin cullerada... tingueu en compte que la seva pròpia existència, el mantenir-los malgrat no tinguin lloc, es veuria amenaçada. Ja no hi hauria cap motiu per venerar-los i el seu futur a l'organització seria prescindible.
Guardeu-vos dels gurus, amics, normalment basen la seva existència en la traïció, la maniobra obscura i vergonyosa, la mala fe i tot allò que representa fer el que sigui -noble o innoble- per tal de continuar vegetant, mai treballant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada