dissabte, 24 de març del 2012

TRUCADES I MANUALITATS

Una de les meves passions del dissabte a la tarda -si no tinc cap compromís o cita o....- és, deixant-me caure en els braços de Morfeu, fer una migdiada i descansar una mica -ja no físicament, sinó mentalment- de la pressió -bé, jo no ho diria exactament així. Potser la paraula és estupefacció- de la resta de la setmana. 
Quan millor estàs, en aquell punt de semi-inconsciència només comparable a l'orgasme... truquen! Agafo el telèfon -mig adormit, però emprenyat com una mona- i res, ni una paraula. Al cap d'uns segons, un to de trucada fa l'efecte que jo estigui trucant a algú -cosa totalment falsa- i de sobte, algú -amb accent sud-americà- agafa la meva pretesa trucada: "Buenas tardes, le llamo de XXXXX y le quiero ofrecer la mejor de nuestras ofertas..." Arribat aquest moment, per una mínima educació, deixo anar la meva frase favorita: "Miri, fa una setmana no m'interessava, ahir tampoc i avui menys. Demà tampoc m'interessarà i passat encara menys. No perdi el temps i truqui a algú que pugui estar interessat en la seva oferta." Acte seguit, penjo. Algunes vegades, quan el meu interlocutor -creient-se el millor comercial del món- decideix replicar-me i atès que jo ja estic despert i emprenyat, començo a fer-li preguntes, a mostrar-me pretesament interessat pel seu producte i a fer-li perdre el temps, per finalment dir-li que no m'interessa. No passa res, la trucada la paguen ells i a mi ja fa estona que m'han fet un desgraciat!
Avui he arreglat el terrat (primera part) i he arrencat les rajoles trencades. Les he substituït i demà tocarà donar una capa d'impermeabilitzant (segona part). Ha fet solet i, fins i tot, suava mentre feia la reparació. Ara entraré en aquella etapa en la que sacrifico l'escriptura -en les seves diverses vessants- per incrementar la meva activitat a l'exterior. No vol dir que deixi d'escriure -sobretot al bloc- fent cinc cèntims de que em passa pel cap i donant mostres de fragments d'històries que, en aquell moment, estigui preparant.
D'aquí a un temps començaran les nits de calor, dormint sota la prunera, escrivint a la llum de la lluna, inspirant-me en la seva cara pigada -marcada per la verola, com deia una amiga meva- i relativitzant els revolts de la vida. 
Cada dia se'm fa més difícil intentar racionalitzar segons quines coses. Potser és que no cal racionalitzar-les? Potser és que intentar racionalitzar-les en un entorn irracional és impossible? No ho sé, però ara estic fent una cosa que no havia fet mai: deixar aquestes coses de banda -obviar-les i deixar-les com una rara avis, totalment aliena, en la meva vida- i no encaparrar-me en voler trobar-hi aquesta racionalitat.
Avui recomano un llibre del que ja vaig fer esment en aquest bloc: Stultifera Navis. Si teniu problemes en aconseguir-lo, feu-me un correu (infernal.posesion@gmail.com) i us el trametré. És molt bo i més si tenim en compte quan va ser escrit. Bé, prefereixo que vosaltres mateixos el gaudiu. Sembla ser que d'idiotes i d'ineptes sempre n'hi ha hagut.
Avui el regalet és especial: sempre m'ha encantat aquesta cançó. D'altra banda, avui la torna és doble i no és poca cosa.

4 comentaris:

  1. Hola! entenc perfectament el moment de semi-inconsciència al q et refereixes. Jo hi començo a entrar quan un formigueg em recórrer tot el cos, en aquell moment sé q ja estic més cap allà q a la realitat i si em truquen...no l'agafo! ni boja! ara, si insisteixen ja és una altra història.

    Sobre els regalets d'avui...les tres són grans peces, però cada música té el seu moment. La que m'ha entrat millor ara quan les he escoltat ha estat Sound of the silence, q casualment, vai a escoltar fa un parell de dies...

    Un petò i q acabis de passar un bon dissabte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!
      Com va tot? Insisteixen, insisteixen!
      Avui he volgut deixar la porta oberta per tal que cadascú s'agafi el tema musical per quan li vagi bé. A mi, Sound of silence m'agrada molt.
      Un petonàs i bon dissabte, guapa!

      Elimina
  2. Ja he pres la sana costum de no respondre a cap trucada que no estigui registrada a la meva agenda. Ès una pèrdua de temps.
    I si el nombre és d'una empresa de telefonia -inclús la que m'està donant servei- menys.

    Apoteòsic final, amic!!
    Moltes gràcies per la música.

    Bessets encantats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sa Lluna, amiga.
      Sí, era una trucada d'una empresa de telefonia. Uns pesats!
      Avui teníeu música per a cada ocasió.
      Uns bessets i bon cap de setmana!

      Elimina