diumenge, 23 de maig del 2010

SACRIFICIS ESTÈRILS

Hi ha dies en els que valdria més no haver-se llevat, en els que voldries desaparèixer i no saber-ne res més de tot plegat. Avui és un d'aquests dies. A vegades, la vida ens presenta proves dures i de difícil superació. Mai m'he espantat per afrontar aquestes proves però, la duració i intensitat de la prova, ens porta a tenir moments de dubtes. No són dubtes intranscendents, són dubtes profunds i pensats mil vegades. 
Val la pena tot plegat? No ho sé, no sé si val la pena continuar sacrificant-me (no només jo) en ares a una situació sense retorn. La tensió, la visió de la lenta decrepitud i la impotència em fan dubtar de tot. Normalment sóc una persona segura, que visualitza les solucions dels problemes amb suficient anticipació i que sap mesurar els tempos . En aquest cas no és així. No és una situació previsible. És una situació canviant en la que la solució d'ahir no és vàlida pel problema d'avui.
Buscar permanentment solucions a problemes nous és esgotador, crema molt i desmotiva per manca de resultats. Quan els problemes esdevenen continus, cada vegada diferents, complexos i no tens la certesa d'estar fent bé les coses, tot esdevé un sacrifici estèril. 
Continuar endavant? Es clar que sí -quin remei!- però l'esgotament comença a deixar la seva petjada i no veig un final per aquesta situació i per tot allò que l'envolta. Només queda una solució: seguir fins al final, sense defallir, fent el que es pugui i estant disposat a perdre un tros important de tu mateix en aquest lent procés. La resta no serveix. 
Bé, ja m'ha desfogat una mica. Ara continuaré endavant, amb més ganes si és possible i amb la sensació d'estar morint-me una mica cada dia però amb la satisfacció de fer tot allò que és possible (i, fins i tot, una mica d'allò que és impossible).
Després més....

4 comentaris:

  1. Quan et preguntes si val la pena tot plegat, que et respons?

    Veritablement hi han situcions sense retorn?

    "No tenir la certesa d'estar fent bé les coses". La por a estar actuant malament diu molt de qui ets. No és una por dolenta tenir por de fer malament les coses, de fer mal a les persones.


    Sacrifici estèril? mmmm... em sap molt greu.

    "Estar disposat a perdre un tros important de tu mateix en aquest lent procés". Saps de quin tros estàs parlant? Fas bé estan disposat a perdre un tros de tu?



    SI T'HA MOLESTAT EL COMENTARI DIGA-M'HO SI US PLAU!

    ResponElimina
  2. A vegades si que se sentu un així d'aquesta manera. Però si per cada problema nou tens una solució de veritat trobes que no ho fas be?
    Els moments de feblesa poden ser instants per agafar embranzida per anar endavant.. vengaaaa.

    ResponElimina
  3. Hola Filadora,
    Finalment, sempre em responc el mateix: No hi ha opció.
    Sí, hi ha situacions sense retorn. Moltes vegades fan més mal les situacions alienes que les pròpies.
    No, no em referia a la meva bona o mala voluntat. Sempre intento fer les coses de bona fe, però davant de situacions noves, intentant fer el bé, pots no encertar-la.
    Sí, és un sacrifici sense perspectives, sense resultats evidents.
    Sí, estaria disposat a perdre un tros i tot jo, si calgués.
    No, no m'ha molestat el teu comentari. De tots els comentaris es pot aprendre un nou punt de vista.
    Una abraçada.

    Hola Anònim,
    Gràcies pels ànims.Són estones de descans en mig de la tensió eterna. Només són petits parèntesis de reflexió. Uns parèntesis que et fan veure la realitat, malgrat fas les coses pensant en que tot té solució.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord.
    Gràcies per respondre.
    Una abraçada.

    ResponElimina